sv Meerkerk MO13-1

Meisjes onder 13, MO13-1, Groep 1 07

29 oktober 2016 9:15

Joop Killian

Arkel – Na 2 snel vergeten partijen tegen SSW pakt MO13-1 eindelijk weer de volle winst tegen Meerkerk in deze bekerwedstrijd. Bij een doelpuntrijke wedstrijd wordt het uiteindelijk 6-4 voor de meiden van Arkel.

Op een werkelijk prachtig Schoonzigt betreden de teams van SV Meerkerk en ASV Arkel MO13-1 rond 09.00 uur het B veld voor de warming up. Beide teams staan met 10 spelers op het veld. Na overleg door beide coaches wordt er besloten om 8-8 te spelen om de spelers zoveel mogelijk minuten te laten maken. Hopelijk krijgen Arkel en Meerkerk geen berisping van betweter/wijsneus Hans van Breukelen (grote baas KNVB), want 8-8 komt niet in het boekje voor bij de nieuwe KNVB plannen.

De uitwedstrijd tegen Meerkerk werd nog met een miniem verschil beslist in het voordeel van Meerkerk. Voor nu is het echter heel anders. Arkel is nu wel topfit ten opzichte van de competitiewedstrijd van 17 september.

Arkel gaat voortvarend van start en ondanks het prachtige weer regent het kansen. In minuut 20 weet Arkel het goede spel om zetten in een voorsprong. Doelpuntenmaker is Ocean. Na een corner van Janiek wordt het zelfs snel 2-0 door Ocean. En Janiek scoort daarna zelf de 3-0 met haar “chocoladebeen”! Met een schitterend doelpunt maakt Janiek zelfs het 4e doelpunt van de dag. Keihard en onhoudbaar wordt de bal in de kruising geschoten achter eigen keeper Joëtte. Het is nu 3-1! De 4-1 valt vlak voor rust. Uit een moeilijke hoek scoort Ocean haar 3e voor rust.

In de rust staan de moeders van Inez en Myrit in de hoofdrol, want MO13-1 heeft limonadedienst. Deze harde werkers hebben zich weer van hun goede kant laten zien, want het was erg druk met 3 velden vol met jeugdspelers. Vroeger pakte scheidsrechter Joop deze klusjes er nog wel eens bij, maar hij moest zich vandaag focussen op het leiden van deze wedstrijd.

Vlak na rust werd de definitieve genadeklap uitgedeeld. Na een prachtige actie van Isa werd voor het doel Ocean gevonden die de 5-1 scoorde. Meerkerk gaf niet op en scoorde met opportunistisch voetbal voor een snelle 5-2 en 5-3. 10 minuten voor tijd was het uiteindelijk echt over toen Janiek haar 2
e van de wedstrijd maakte. Voor de statistieken scoorde Meerkerk vlak voor tijd nog de 6-4.

Samenvattend was het zeker Arkel dat de bovenliggende partij was. In fases zelfs weer combinerend met goed voetbal. In een gedeelte van de 2e helft was echter de concentratie weg en op dat moment is Arkel kwetsbaar. Arkel MO13-1 moet het hebben van hard werken en geconcentreerd blijven spelen.

Met Joëtte op doel stond er weer een goede keeper. De altijd goed opgestelde Carmen centraal achterin. Inez en Naomi als verdedigers die veel gaatjes moesten dichtlopen. Middenvelders Janiek, Indy en kilometervreter Myrit. De snelle Anna, de weer in vorm rakende Isa en goalgetter Ocean vormden de aanval.

Volgende week zaterdag speelt Arkel in competitieverband weer thuis tegen Peursum.