7 maart 2020 9:00

Accommodatie

Onbekend

Woudrichem JO 10-3  – ASV JO-10-2 – Zaterdag 7 maart 2020

Vandaag mochten we naar het Brabantse Woudrichem. Vertrek vanaf ‘het’ plein was 07.45 uur. Tikkeltje aan de vroege kant, gezien het feit dat de wedstrijd pas om 09.00 uur ingepland stond. Maar goed … aan de enthousiasme van de kinderen ligt het niet in ieder geval.

Na een ruime inspeeltijd kon de wedstrijd beginnen met Mats en Achmad in de eerste wissel en Ruben als keeper. De eerste paar minuten waren achteraf gezien al bepalend voor de rest van de wedstrijd. De jongens gingen vol enthousiasme richting het doel van onze tegenstander en bleven daar nagenoeg de hele wedstrijd wel hangen. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Joep, met een assist van Storm. Het was net 09.05 uur. De minuut was nog niet voorbij of Storm scoorde ook

(0-2). Wederom werd de aanval ingezet. Dit keer door Lucas, maar hij werd geblokkeerd door 4 tegenstanders en zag geen mogelijkheid om de bal in het doel te krijgen.

De keepster van de tegenpartij liet zich niet gek maken en nam iedere keer rustig de tijd om uit te trappen. Ondertussen stond Ruben zich te vervelen, omdat alle actie aan de andere kant van het veld plaatsvond. Na wat pogingen van Lucas en Joep lukte het Storm wel om de bal in het doel te plaatsen (0-3). Pas 10 minuten na aanvang van de wedstrijd kwam de tegenpartij zich bij Ruben melden en moest hij toch nog even opletten. Kian vond het ondertussen wel weer tijd om naar de andere kant van het veld te verkassen en had 4 tegenstanders op de hielen. De aanval werd weer ingezet. Joep gaf een mooie aanzet voor Storm, maar dat resulteerde deze keer niet in een doelpunt. Het had wel tot gevolg dat er een eigen doelpunt werd gemaakt door de tegenpartij. Volgens de opa van Mats had deze eigenlijk niet mee mogen tellen. De spelbegeleider dacht daar anders over. (0-4).

Na de time-out stonden Lucas en Joep in de wissel. Ahmad zag zijn kans schoon om de aanval in te zetten met een doelpunt als gevolg (0-5). Ondertussen raakte iemand van ASV de bal met zijn hand en dat blijkt niet de bedoeling te zijn van voetbal, dus een vrije trap voor Woudrichem. Na wat pogingen om wederom te scoren, kwam de bal in het bezit van Woudrichem, zodat de dames en heren van Woudrichemrichting Ruben gingen om hem ook bezig te houden. De bal was echter al snel weer terug in het bezit van ASV. Storm zag zijn kans schoon door wederom te scoren (0-6). Ahmad scoorde in diezelfde tijd met behulp van Storm (0-7). Zo zie je maar dat een minuut best lang duurt. Vervolgens dacht Mats dat het tijd werd dat hij ook maar eens moest scoren, wat ook lukte met de assist van Storm (0-8). Woudrichem nam de bal (tijdelijk) over, wat uiteindelijk resulteerde in een corner. Na de bal weer terug te hebben gepakt scoorde Storm met een assist van Mats (0-9). Vervolgens lukt het Storm om alleen de aanval te openen en scoort (0-10). Deze keer dacht Woudrichem dat ze maar echt moesten gaan aanvallen en kwamen ‘gevaarlijk’ dichtbij het doel van ASV. Jammer genoeg voor Woudrichem gaat de bal voorbij het doel. Voor de rust werd Mats zijn poging om te scoren geblokkeerd door de keepster.

Na de welverdiende rustpauze staan Storm en Luuk in de wissel en heeft Ruben van shirt geruild met Kian. Ook nu wordt de aanval gelijk weer ingezet. Zowel Lucas als Mats doen een poging te scoren, maar het blijft bij een poging. Het spel is ‘al’ één minuut hervat als Mats een doelpunt maakt (0-11). Vervolgens denkt Lucas ‘dat kan ik ook’ en scoort een schamele minuut later (0-12). Met als reactie dat Mats (ook een minuut later) ook weer scoort (0-13). Lucas probeert zijn tegenstanders voor te blijven en doet een poging te scoren. Vervolgens weet Ahmad wel te scoren en de stand is dan 0-14. In diezelfde minuut hervat Lucas de aanval en scoort (0-15).

Kian staat ondertussen in ‘zijn doel’ yoga te doen. Door een corner van Mats weet Joep een doelpunt te maken (0-16). Keepster Veerle (van Woudrichem) doet verwoede pogingen om de bal uit het net te houden, maar daar houdt Lucas geen rekening mee en scoort (0-17). Daarna volgde een mooie pas van Lucas naar Mats, maar het schot van Mats miste het doel.

Na de time-out werden Ruben en Mats in de wissel gezet. Ook nu zet ASV de aanval in, maar de keepster weet de bal op de lijn te redden (vakjargon blijkbaar volgens Michel). Vervolgens heeft ASV meerdere kansen, maar deze worden niet optimaal benut tot Mats het weer genoeg vindt en twee minuten na de time-out scoort hij dan ook. (0-18). Na het voor de gek houden van de tegenpartij weet Storm te scoren (0-19).

Ondertussen worden de jongens met enige regelmaat gewisseld, waardoor het even niet bij te houden was wie in de wissel stond….maar goed …. Woudrichem ziet kans om wat meer aan te vallen, maar Kian weet aardig zijn mannetje te staan. In de laatste 2 minuten weten zowel Mats (0-20) als Storm (0-21) te scoren. Met een score van 21 tegen noppes mogen de heren trots zijn op hun overwinning.