... (vrije trap)
90'

1e klasse 10

26 september 2020 14:30

Dongen - Het zat Arkel niet mee in het Brabantse Dongen. Deze zeer matige wedstrijd moet ook weer snel vergeten worden. Met een afgekeurde goal, een zuivere penalty en matig veldspel werd het een moeilijke opgave voor de mannen van trainer Cees Poppelaars. Een smerig spuugincident in de slotfase werd niet bestraft.

De thuisploeg was een groot gedeelte van de eerste helft de betere ploeg. Na een kwartier spelen kreeg DVVC de eerste kans van de wedstrijd. Het was Tomas die redding moest brengen. Na achttien minuten spelen was het wel raak. Arkel gaf zoveel ruimte weg dat deze goal niet uit kon blijven.

Na een goede dribbel van Jari schoot Jordi op de goal, maar dit schot werd ruim naast de goal geschoten. Dre werd vlak voor rust gewisseld. Joey was zijn vervanger.

In de rust bleek Gwynn niet verder te kunnen. Max was zijn vervanger. Ook Marijn oogde niet fit en nam ook plaats op de bank. Arkel leek machteloos en speelde onsamenhangend. Het veld was enorm groot, waardoor de middenvelders verzopen en te veel meters moesten maken.

Vlak na rust scoorden de Dongenaren de 2-0 en leek de wedstrijd beslist. Arkel speelde na deze goal alles of niets en ging grote risico’s nemen. De resterende veertig minuten van de tweede helft speelde Arkel één op één om nog enigszins zicht op doelpunten te hebben.

Dat doelpunt kwam er ook. Na een kwartier spelen scoorde Han na aangeven van Jordi een zuivere goal. De zeer jonge scheidsrechter werd echter door de grensrechter (veldspeler) ingefluisterd dat deze goal buitenspel zou zijn. Het bleek een bijzondere tien minuten spelen te worden.

Direct na dit incident moest de bal op de stip. Een loepzuivere penalty, na hands van een DVVC speler, werd niet toegekend door de arbiter van dienst.

Een minuut later werd Jari terecht voor tien minuten weggestuurd. Een domme overtreding werd bestraft en Arkel stond met tien man. In deze korte fase was Arkel de betere ploeg. Nu werd Han gevloerd, nadat hij alleen op het doel af stormde. Waar geel op zijn plaats had geweest werd er alleen maar een vrije trap toegekend.

Richting het einde van de wedstrijd was er dan eindelijk een gele kaart voor een Dongense speler na een vieze overtreding op Han.

In de laatste minuut viel dan de 3-0 na een overtreding van Tijmen. Ook deze overtreding van Tijmen werd bestraft met geel. De toegekende vrije trap werd feilloos in de kruising geschoten.

In de slotfase vond de spits van DVVC het nodig om richting de grensrechter van Arkel te spugen. Dit ongelofelijke gedrag moet niet getolereerd worden op de amateur velden. Een kort gesprek na afloop met de leiding van DVVC kreeg geen vervolg , want de dader was met de noorderzon vertrokken.

Volgende week kunnen de mannen revanche nemen op een zeer matige seizoenstart. Er zal gepuzzeld en geschoven moeten worden om de juiste formatie weer fris op het veld te krijgen. Tegenstander is BZS, aftrap 12.15 uur op Schoonzigt.