... (vrije trap)

1e klasse 10

19 september 2020 12:15

Opstelling

Arkel - Op een zonovergoten Schoonzigt verloor ASV Arkel JO19-1 met 6-2 van HSSC’61 JO19-1, dat net als Arkel in de nieuwe competitie eerste klasse is gaan spelen. De thuisclub bood te weinig tegenstand om er een echte wedstrijd van te maken. 55 minuten lang had Arkel te maken met een tien tegen elf situatie, waardoor het nooit een echte wedstrijd kon worden.

Voor de wedstrijd werd Arkel JO19-1 nog op de camera vastgelegd met mooie nieuwe trainings- en reservekleding. Scheurwater Services en van de Reyt Gorinchem hebben hier samen voor gezorgd. Timmerbedrijf Roks had Arkel JO19-1 in februari al een nieuw tenue geschonken.

Om 12.15 uur werd er afgetrapt op het C veld. Zonder de geblesseerde Ivo, maar weer met Joey en Tim in de gelederen begon Arkel veel te slap. Gelijk werd duidelijk dat HSSC’61 een geduchte tegenstander zou zijn. De gasten uit Hei- en Boeicop hadden een fantastische voorbereiding en bekertoernooi achter de rug. Al in het begin van de wedstrijd raakte HSSC’61 de paal en Arkel mocht van geluk spreken dat het niet snel op achterstand kwam.

De scherpte die op de twee trainingen er wel was ontbrak in wedstrijd. Heicop was feller, scherper en won alle duels. Het leek op een wedstrijd van de jongens tegen de mannen. Arkel had blijkbaar goed naar de het RIVM/OMT geluisterd en dekte keurig op 1,5 meter afstand. Druk zetten met vier spelers heeft echt geen zin en kost veel te veel energie.

Al na een klein kwartiertje spelen kreeg Jordi een gele kaart na een overtreding. Arkel moest tien minuten lang zien te overleven met een overtal tegenover zich. Na een klein half uur kwam Arkel eindelijk wat beter in de wedstrijd. Tim zette Han vrij in de zestien, maar het stugge blok achterin verdedigde meedogenloos. Vlak daarna werd een vrije trap door Marijn voor de goal geslingerd. Dre knalde de bal net naast de paal.

In de 38e minuut was het weer Dre die een prachtige voorzet gaf op de inkomende Jordi. De paal voorkwam de voorsprong van Arkel. Aan de andere kant was het nu wel raak. Arkel keek tegen een 0-1 achterstand aan. Eén minuut later was het weer raak. HSSC’61 combineerde zeer gemakkelijk en scoorde de 0-2. Arkel wilde wel, maar had het moeilijk met zichzelf en de tegenstander.

Tot overmaat van ramp werd Jordi op slag van rust op een tweede gele kaart getrakteerd door arbiter de Jong. Jordi kon gaan douchen. Slachtoffer Jordi was duidelijk bij een interview in de rust; van opzet was geen sprake, de knie hing in de lucht als zelfverdediging.

Na de rust moest Arkel de knop weer omzetten. Mentaal zaten er een aantal spelers doorheen. Het werd een enorme klus om met tien man ook nog eens de tweede helft door te komen. De schade moest zo klein mogelijk gehouden worden. Arkel speelde sober met een “kommetje” op het middenveld om Heicop ver van zich af te houden. Een minuut of tien na rust werd het 0-3 en Arkel leek af te stevenen op een grote nederlaag.

Gelijk na de 0-3 kwam Arkel toch vrij onverwachts op 1-3. De man in vorm Han scoorde de goal. Er was weer enigszins hoop op meer. Arkel ging wat opportunistischer spelen. Het resultaat was dat Arkel zelfs op 2-3 kwam. De doorgeschoven Jens bracht Han in stelling, die ‘m prachtig afmaakte.

De vreugde bleek maar voor korte duur. Heicop antwoordde direct met een goal aan de andere kant. Het verschil was weer twee goals. Voor de statistieken werd het ook nog 2-5 en 2-6.

Na dit teleurstellende optreden zal de knop snel weer om moeten. Na de wedstrijd kwam bijna het gehele team bij elkaar om Arkel 1 aan te moedigen en een biertje met elkaar te drinken.

Het vizier is nu weer gericht op de uitwedstrijd van volgende week uit tegen DVVC in Dongen. Het is duidelijk dat Arkel zich dan zal moeten wapenen om een positief resultaat te behalen. Aftrap 14.30 uur.