40'

4e klasse 08

10 oktober 2020 10:30

Hennie Hogendoorn

Ondanks alle coronaperikelen werd er vandaag bij ASV Arkel gewoon gevoetbald door Arkel JO9-2. Dit maal was de tegenstander Kozakken Boys JO9-2 (de Meuzikken).

Op een zeer goed bespeelbaar veld, wederom uitgezet op het trainingsveld en ook nog eens in een stralend zonnetje werd er begonnen aan de wedstrijd. Er was veel regen voorspeld dus dit was een mooie meevaller.

De eerste helft begon zoals altijd erg fel, waarbij de gasten uit Werkendam direct onder druk werden gezet. Dit resulteerde in de 4de minuut meteen al in een doelpunt van Dylan, die alert reageerde op een klutsbal in de verdediging van Kozakken Boys. Dylan schoot de bal diagonaal in de verre hoek. Na dit doelpunt bleef het een paar minuten rustig en werd de bal lekker rond gespeeld.

Er volgde een corner die direct uit de lucht werd genomen door Dylan, maar helaas mis! De achterbal die hieruit volgde werd in de voeten van Milan gerold. Die wist hier wel raad mee en schoot de bal hard binnen. Na de 2-0 werden er verschillende schoten op het doel van Kozakken Boys afgevuurd, twee keer van de voet van Bodie en eenmaal van Luuk. Maar helaas zonder resultaat.

Rond een kwartier spelen kreeg Bodie de bal vol op zijn neus, maar gaf geen kik en bikkelde gewoon door. Geweldig! Hierop volgde een mooie goal van onze kleine man Jasper, die de bal op links aan de zijlijn ontving van Milan. Jasper schoot de bal vervolgens schuin met links binnen. Na de 3-0 maakte Jasper meteen de 4-0 op aangeven van Dylan. De 5-0, en tevens de ruststand, werd gemaakt door Michiel, die goed druk zette op de keepster en met buitenkant rechts binnen schoot.

De 2de helft begon met een tactische wissel. Bodie verving Alessio op het doel. Er werd meteen gas gegeven en de speldenprikjes die de jongens van Kozakken Boys uitdeelden werden eenvoudig teniet gedaan door Bodie, Luuk en Alessio. De boel zat goed op slot achterin!

In de 23ste minuut kregen we een corner van de rechterkant van Jasper, die hard naast werd gekopt door Milan. In die zelfde minuut werd de hoekschop van de andere kant wel snoeihard binnengekopt door Milan, wederom was Jasper de aangever. Milan zag Dylan dit van de week op de training doen en was kennelijk onder de indruk geweest.

Daarna ging het rap met de doelpunten. In de 24ste minuut was het Michiel die de bal veroverde en deze keurig in de voeten van Dylan schoot. Je moet Dylan zo’n kans niet geven, 7-0! Na deze goal kreeg Dylan een afvallende bal van Michiel vol op zijn oor. De stuitbal die volgde werd opgepakt door Milan, die de bal binnen schoot en zorgde voor de 8-0.

De keepster van Kozakken Boys, die overigens verder een prima wedstrijd keepte, leverde ongelukkig drie keer op rij de bal in, wat de 9-0, 10-0 en de 11-0 opleverde. Jasper, Michiel en Dylan waren scherp en trefzeker. Ook had Dylan nog een keer pech. Hij schoot van afstand, maar de bal spatte uiteen op de lat. Dit had de 12-0 kunnen zijn.

De 12-0 en 13-0 werden gescoord door Milan, waarvan de 13e een mooi wippertje door de benen van de keepster was. De mooiste van de wedstrijd was er één die over vele schijven ging. Een echt trainingsdoelpunt. De bal werd achterin veroverd door Alessio, die de op dat moment rechtsback staande Luuk inspeelde. Luuk keek naar voren en stuurde Milan over de rechter flank de diepte in. Hij spurtte naar de achterlijn en legde de bal vervolgens op de mee opgekomen Jasper bij de tweede paal, die eenvoudig op doel afrondde. Dit was echter nog niet de eindstand, want na dit mooie doelpunt volgde ook nog de 15-0 van Jasper, die vanuit een klutsbal raak schoot.

Een mooie overwinning, helaas zonder publiek. Hoewel….? Een aantal van onze vaste supporters hadden zich op een parkeerplaats achter het trainingsveld verzameld en waren zo toch nog getuige van de wedstrijd. De jongens waren hier erg dankbaar voor en beloonden dit met een mooi applaus!

De volgende wedstrijd is op 31 oktober uit bij Asperen JO9-2, aanvang 10.30 uur.