Wederom een overtuigende overwinning van Arkel JO9-2

3 - 9

Arkel JO9-2

Regio Cup Groep 4 08

19 juni 2021 8:30

Na een week met hoge temperaturen, was het vandaag gelukkig een stuk minder warm. Het voelde zelfs fris aan en dat was even wennen. Op een strak kunstgrasveld moesten de jongens en meisje van de JO9-2 al vroeg aantreden tegen de knapen van Kozakken Boys. Er werd een lastige wedstrijd verwacht, want Kozakken Boys had goede resultaten neergezet.

Er werd gestart met Luuk op het doel, met Milan, Bodie, Dylan, Michiel en Jasper er voor. Liv bleef even aan de kant. Arkel kreeg via Milan en Michiel meteen al twee mooie kansen op de openingstreffer, maar de keeper van Kozakken Boys redde voortreffelijk. Het Arkelse spel was verder niet al te best. Duidelijk was dat het lastig spelen was op dit kunstgrasveld. De bal blijft immers doorrollen, veel meer dan op een grasveld en dat was even wennen.

Doordat er niet goed werd samengespeeld, was het uiteindelijk Kozakken Boys dat de score opende. Arkel kwam gelukkig beter in de wedstrijd en creëerde een mooie kans. Jasper schoot op de paal, na goed samenspel met Michiel. Het was vervolgens Milan die met een prachtige steekpass Jasper in staat stelde de gelijkmaker binnen te schieten.

Arkel nam het initiatief over en was dicht bij de voorsprong, nadat Bodie een rebound hard over schoot. Kozakken Boys maakte ongelukkig hands en uit een directe vrije trap wist Milan op overtuigende wijze de 1-2 tegen de touwen te knallen. Na een mooie actie van Jasper kon ook Michiel met links zijn eerste doelpunt maken. Daarop maakte hij, wederom met links, zijn tweede.

Luuk verrichte intussen een prachtige redding op een goede inzet van Kozakken Boys en wist daardoor de ruime voorsprong te behouden. Ook Liv stond haar mannetje achterin, waardoor Arkel met een mooie voorsprong de rust in ging.

Luuk wilde op doel blijven staan en na overleg met zijn vader startte ook de tweede helft met Luuk op de goal. De afspraak met zijn vader was immers dat Luuk één helft zou keepen en de andere helft zou voetballen. Michiel was meteen scherp en maakte al snel de 1-5, na een foute intrap van Kozakken Boys. Het werd allemaal nog mooier voor Arkel, nadat Dylan na een prachtige solo de volgende treffer voor zijn rekening nam.

Luuk redde wederom met een prachtige showduik en Liv verzette achterin veel werk om Kozakken Boys van het doel te houden. Jasper dribbelde na een corner voorbij een tegenstander en schoof de bal voor op Milan, die eenvoudig de 1-7 maakte. Even leek Arkel de concentratie kwijt te zijn, want er volgden twee tegendoelpunten na slecht uitverdedigen van Arkelse kant.

Patrick en Maurice probeerden iedereen weer bij de les te krijgen en dat lukte. Kozakken Boys maakte wederom hands en Milan mocht zodoende proberen zijn tweede directe vrije trap te scoren. De bal zeilde snoeihard via de onderkant van de lat, wel of niet over de doellijn. Het was onduidelijk, dus besloot de scheidsrechter de treffer niet toe te kennen. Jammer, want deze poging had meer verdiend! Arkel scoorde nog wel, nadat Dylan op aangeven van Jasper handig om zijn tegenstander draaide en kon binnenschieten.

Het slotakkoord was voor Milan, die wederom na een assist van Jasper de einduitslag van 3-9 op het scorebord zette. Al met al toch weer een makkelijke overwinning van Arkel tegen een hoog geklasseerde tegenstander. Het kunstgras leek even roet in het eten te gaan gooien, maar Arkel kon zich snel aanpassen en de wedstrijd naar zich toe trekken. Volgende week staat om 10:30 uur de thuiswedstrijd tegen Peursum op het programma. Tot volgende week!!