4 - 6

Arkel JO9-2

Regio Cup Groep 4 08

5 juni 2021 10:15

Eindelijk was het dan zover! Er mocht weer gevoetbald worden. Vanuit de KNVB was de Regio Cup in het leven geroepen, zodat de jeugdspelers toch nog een aantal wedstrijden zouden kunnen voetballen. En wat waren de kinderen daar blij mee!

De eerste wedstrijd die op het programma zou staan was de uitwedstrijd tegen de JO9 van Woudrichem. Op een mooi veld, achter het hoofdveld moest het dan gaan gebeuren. Michiel en Luuk, twee vaste waarden binnen het team van Arkel waren niet aanwezig. Hun plaatsen werden vandaag ingenomen door nieuwelingen Just en Liv, die hun allereerste minuten zouden gaan maken. Verder waren Bodie, Dylan, Milan en Jasper aanwezig, waardoor er met zes kinderen gestart kon gaan worden. Just zou die eerste helft op doel beginnen. Hij meldde zich vrijwillig aan bij leider Patrick, maar kwam daar tijdens de warming up op terug. ‘Ik heb nog helemaal niets tegen gehouden!’ riep hij. Patrick verzekerde hem dat het goed zou komen en dat hij in de tweede helft van het doel af mocht.

Het team van Woudrichem bestond uit een aantal flinke knapen. Bodie, de grootste binnen de Arkelse gelederen, leek daardoor een klein knulletje. Het leek er dus op dat het een zware ochtend zou gaan worden. Dat bleek ook na de eerste minuten waarin Woudrichem twee enorme kansen kreeg, waarvan er één schot op de paal belandde. Liv, Bodie en Dylan hadden achterin hun handen vol aan de fysiek sterke tegenstanders.

Toch was het Arkel dat het eerste doelpunt maakte. Na een mooie actie besloot Milan om Jasper via de lat aan te spelen. Jasper liet dat buitenkansje niet onbenut en scoorde vanuit de rebound. En even later stond zelfs de 0-2 op het scorebord, nadat Bodie vanaf de zijkant een geweldige voorzet gaf op Dylan, die niet nadacht en de bal het doel in knalde.

Maar daarna kantelde de wedstrijd toch en kwam Woudrichem er via een snelle counter uit. Just was kansloos na het harde schot. Arkel probeerde de voorsprong nog uit te breiden via Jasper, die na een mooie actie van een te grote afstand probeerde te scoren. Ook Milan probeerde het direct vanuit een uittrap van af de zijkant, maar trof de paal. En later werd de stand weer gelijk getrokken toen Woudrichem vanuit de kluts in een keer raak wist te schieten.

En toen ging het ineens hard. Woudrichem scoorde de 3-2 na een mooie aanval en snel daarop de 4-2 na een vernietigend schot via de onderkant van de lat. Arkel was het even helemaal kwijt. Bodie probeerde het nog vanuit een vrije trap, maar helaas zonder succes.

De rust brak aan en leiders Maurice en Patrick pepten de jongens op en gaven aan dat het nog lang niet gespeeld was. Bodie nam de plaats van Just in op het doel voor de tweede helft, die net pas was begonnen toen Liv ineens een harde bal in haar buik te verwerken kreeg. Maar Liv gaf geen krimp en speelde dapper door.

De 4-3 kwam tot stand doordat Jasper na een geweldige actie twee tegenstanders uitspeelde en beheerst scoorde in de verre hoek. Even later nam Jasper een corner die door Milan bijna via een omhaal in het doel werd verwerkt. Volop Arkelse druk en achterin werd het goed dicht gehouden door Just, Liv en Milan. Er werd bijna niets meer weg gegeven.

Scherpe uittrappen van Bodie zorgden voor mooie kansen aan de overkant. Maar de keeper van Woudrichem redde een aantal keren zeer knap. Echter verslikte de keeper zich vervolgens in een uittrap, die bij Dylan terecht kwam. Die aarzelde niet en nam de bal direct uit de lucht, maar helaas zeilde zijn inzet rakelings over de kruising.

Aan de zijkant werd de bal over de zijlijn gespeeld en iedereen was er van overtuigd dat de bal voor Arkel was. Het was echter Milan die eerlijk was en de bal aan Woudrichem gaf. Hij had hem het laatste aangeraakt, zo zei hij. Even later was zijn vader en tevens leider Maurice zo eerlijk om te roepen dat de inzet van Milan de doellijn gepasseerd had en zodoende stond de 4-4 op de borden.

Snel daarop scoorde Milan nog eens vanuit een scherpe corner van Jasper en wist ook Liv bijna te scoren, maar helaas miste haar schot voldoende kracht. Ook Just scoorde nog bijna, maar hij schoot de bal vanuit de rebound jammer genoeg net naast. Dat zou natuurlijk helemaal geweldig zijn; scoren tijdens je debuut! De eindstand van deze ochtend werd bereikt nadat Milan de bal vanaf de zijkant heerlijk de kruising in krulde. Onhoudbaar!

Een uitstekende tweede helft, waarin het Arkelse team een ruime achterstand wist om te buigen in een mooie overwinning. Het was wat onwennig, na zolang niet te hebben gevoetbald, maar het begint weer te lopen. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen de JO9 van SVW op het programma. Tot volgende week!