Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

JO12-1 maakt sportweekend in ieder geval gedeeltelijk dragelijk. Woudrichem met 7-5 verslagen.

Onbekend

Een fantastisch sportweekend zou het worden, aldus de 17 miljoen kenners. De JO12-1 zou winnen van Woerkum, Max Verstappen ging zegevieren in Oostenrijk en Matthieu van der Poel zou de gele trui pakken op weergaloze wijze. Als kers op de taart nog een overwinning van Nederland tegen Tsjechië waar zelfs de supersterren wat rust gegund zou worden, want het werd een makkie.

We schrijven 18.20 uur op zondag 27 juni. Nederland-Tsjechië op NPO1 met ouwe zemelaar Frank Snoeks als commentator. Na ruim een kwartier weet je al dat het een dramatische avond gaat worden. En het was behoorlijk dramatisch. Achterin de ballen alleen maar schuin achterwaarts spelen, vervolgens naar de keeper en hup weer een lange bal op spitsen die 1.60 m hoog zijn. Lekker mekkeren tegen jan en alleman en een wisselbeleid wat weer voor de nodige twitter records heeft gezorgd. Nul keer op doel geschoten. Eindelijk het seizoen is over. Gelukkig maar. Vakantie :-)

Max en Matthieu reden gelukkig voor wat ze waard waren en maakten de Nederlanders trots. De JO12-1  mocht op zaterdag het spits al afbijten om Nederland/Arkel/ouders trots te maken.

3_uit_4.PNG

Om 09.00 uur werd er op het hoofdveld afgetrapt. Lekker weertje, supporters langs de lijn. Alsof er 15 maanden geen Corona was geweest. We troffen met Woudrichem een voetballend sterke tegenstander met 2 dames in het team die de lakens uitdeelden. Met Sophie in onze achterste gelederen werd dat een mooie strijd in een wedstrijd.

Waar Woudrichem gemakkelijker voetbalde, waren wij juist in het eerste kwart dodelijk effectief. Onze spits Jari is ook 1.60 m hoog (tenminste als hij op zijn tenen gaat staan). Keer op keer werd hij vanuit het middenveld door Rob met een bal over de grond weggestuurd. Het vizier stond op scherp. In een mum van tijd stond er een 3-0 stand op het bord.

In het tweede kwart konden we de terugkeer vieren van Stijn die na zijn blindedarmontsteking weer minuten kon maken. Beter een wedstrijd dan geen wedstrijd voor de vakantie luidde het credo.

Woudrichem maakte snel een doelpunt in dit kwart en na een paar keer aandringen van de gasten werd de marge toch weer drie. Rob schoot uit een afgeslagen bal de 1-4 tegen de touwen. Sophie, Sepp en Tygo hadden hun handen vol achterin maar deze stand werd over de streep getrokken richting de rust.

Na de rust zette de zon nog wat bij aan kracht. De gele reserveshirts hadden gelukkig korte mouwen dus dat kwam goed uit. Het publiek werd weer verwend in de tweede helft. Felle duels, op zijn tijd aardig voetbal en van beide kanten doelpunten.

De eerste kwam van Woudrichem (4-2). En op het moment dat iedereen dacht aan de 4-3, viel het kwartje (een vierde deel van een hollandsche florijn) onze kant op. Demian’s inzet werd gekeerd, of toch niet. Aan het eind van het scrimmage liedje zat de bal er in (5-2).

Woudrichem was even aangeslagen en op dat moment zette Jari de brommer aan. Na een tikkie van Timo ging hij vanaf eigen helft op z'n Robben's achter de bal aan. De tegenstander werd net als bij de 5-1 tegen Spanje op het WK in 2014 in Brazilië voorbij gesjeesd . En toen stond het op eens 6-2.

In het vierde kwart weer hetzelfde liedje. Woudrichem scoorde eerst (6-3). Maar een schot van Luke vanaf rechts werd verkeerd verwerkt door de keeper en dat betekende weer een marge van vier (7-3).

Daarna volgde wel een fase die niet in de geschiedenisboeken zal gaan, maar wel zal worden onthouden door de begeleiding voor volgend sezioen. Er werd zonder te kijken naar voren geschoten, vaak in de voeten van de tegenstander. En zo werd het na 7-4 ook nog 7-5. Met zelfs kansen op 7-6 maar Pim was na een weifelend begin ondertussen warm geworden en verhinderde de echte aansluitingstreffer. De kleine kansjes aan onze zijde werden niet meer benut dus met een 7-5 overwinning werd begonnen aan de strafschoppen.

Al met al een leuke wedstrijd. Telefoonnummers tussen de teams zijn uitgewisseld. Dus een oefenwedstrijd op een groot veld (volgend jaar JO13) zal zeker een keer worden geregeld.

Iedereen een prettige vakantie gewenst. Het was fijn om nog een paar keer voor het echie te kunnen voetballen

Met sportieve groet,

Andries van Duyvendijk

PS1:

Na een jaar zonder Was-klassement zal er volgend jaar weer een Was-klassement worden opgemaakt. Houdt dus de EK -stuntprijzen voor wasmiddelen in de gaten, aangezien het volgend jaar om meer (en grotere) tenues per wasbeurt zal gaan.

PS2:

Tweeëntwintig jaar geleden stonden de leider van Woudrichem en ondergetekende voor het laatst tegen over elkaar op het veld bij de derby van het land van heusden en altena. Vandaag dus niet in het veld tegen elkaar maar langs de lijn. Allebei kennelijk niks veranderd en binnen 1 minuut hadden ze van elkaar al gezien welke telg bij wie hoorde. Appel (en speelstijl) vallen niet ver van de boom.