2e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 06

4241XS
ARKEL
tel. 0183-561600

De tweede competitiewedstrijd was wederom een thuiswedstrijd. Dit maal tegen de jongens uit Geertruidenberg. De omstandigheden waren perfect voor spelers en toeschouwers om half 11. Zonnetje, kopje koffie, gevulde koek, pas gemaaid gras. De zomer is eindelijk begonnen.

De eerste helft begon zoals de eerste helft vorige week. Met relatief veel dreiging kwamen we keer op keer in de buurt van het doel van de tegenstander. Alleen met het jezelf belonen met doelpunten daar schoot het erg tekort. En een oude les werd maar weer bewaarheid. Het openingsdoelpunt viel aan de andere kant, na een snelle uitbraak van Right-Oh.

Gelukkig kwam de gelijkmaker snel tot stand. Via een aantal schijven kwam de bal bij Demian die bal rustig langs de keeper schoof (1-1).

Daarna duurde het even en niet via een uitgespeelde aanval maar via een afstandsschot van Rob, met stuit op het natte gras, zorgde voor de 2-1. Vlak daarna volgde de 3-1 van Jari op aangeven van Raphael. De voorsprong maakte ons niet echt rustiger in het veld, wat resulteerde in nog meer onafgemaakt kansen. We gingen dus rusten met een te kleine voorsprong voor het aantal kansen, daarentegen liet de tegenstander ook enkele mogelijkheden liggen.

Na de pauze (met nog een bakkie koffie voor begeleiding en supporters) schoten we als een komeet uit de startblokken. Een aantal supporters was nog op weg naar veld B, maar de 4-1 van Jari, alweer op aangeven van Raphael lag er al in. Twee minuten later was Raphael trefzeker op aangeven van Levi (5-1). De felheid en het overspelen naar elkaar als iemand anders er beter voor staat betaalde zich gelijk uit. Toen Rob een paar minuten later de setstand van 6-1 op de borden schoot was het duidelijk dat de drie punten wederom in Arkel zouden blijven.

Er werd niet verslapt, ook niet na de 6-2. De verdediging met afwisselend Tygo, Sophie, Jorn, Luke, Charissa, en Ryan zat er kort op en zorgde ervoor dat de bal snel weer bij de middenvelders (Timo, Rob, Mo, Sepp)  kwam. Die zette de aanvallers (Demian ,Levi, Raphael en Jari) aan het werk en als er niet in eerste instantie werd gescoord was de rebound altijd wel voor iemand die meegerend was.

Door zo scherp te verdedigen hoefde keeper Pim slechts maar enkele malen op de lijn in te grijpen en hoefde het middenveld niet het hele veld over ter rennen. Goed gedaan.

Bij het tiende doelpunt (de laatste doelpunten werden gemaakt door Rob en Raphael) was Arkel uitgeraasd. De eindstand van 10-2 werd gevierd met nog meer koffie.

Volgende week zaterdag zijn de dames en heren van de JO13 vrij, en wordt er waarschijnlijk getraind. Als u die dag dan toch nog voetbal wil kijken dan kunt u uiteraard naar Sleeuwijk 1 – ASV Arkel 1 gaan kijken. Als u daar aangekomen goed voetbal wil zien raad ik aan om je niet blind te staren op veld 1 maar de 10 meter verder te lopen naar veld 2 waar de kaskraker Sleeuwijk 7 – Almkerk 6 op het programma staat!

Met sportieve groet

Andries van Duyvendijk (ASV JO13-1, Sleeuwijk 7)

PS1:

Arean Steenis heeft zijn wasbeurt (van de tenues welteverstaan) goed doorstaan. De shirts waren schoon, rein en in de tas gestopt. Wat verwacht een mens nog meer van een was-man. Met wat minpuntjes mbt opvouwkunsten is de totale score gekomen op een nette 28 punten. Hiermee bezet Arean de 2e plek. Volgende keer kunt u de resultaten van de waskunsten van Mariska verwachten. De jury verwacht mbt bonuspunten veel. We gaan het zien.

PS 2

Over twee weken spelen we onze derde competitiewedstrijd (tegen Be Ready) welke weer op thuis op Schoonzigt zal zijn. De wedstrijden erna zullen dus uit zijn. Wilt u na deze thuis wedstrijden ook bij onze uitwedstrijden komen kijken en u heeft geen vervoer schroom dan niet om contact op te nemen met de JO13-vervoerscommissie. U wordt opgehaald en als u genoeg gesupporterd hebt, ook weer thuisgebracht.