Arkel JO10-2 krijgt een flinke tik van Sparta’30 JO10-2

Arkel JO10-2 krijgt een flinke tik van Sparta’30 JO10-2

Sparta'30 JO10-2

9 - 3

Arkel JO10-2

... (lob)
... (schot)
... (schot)
... (schot)
... (afstandschot)
... (schot)
... (afstandschot)
... (schot)
Milan Hogendoorn (afstandschot)
Michiel Verhoeven (afstandschot)

Competitie

3e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 38

Datum

9 oktober 2021 9:00

Accommodatie

Sportpark Jan Claesenhof
Neer-Andelseweg 6 B
4281KL
ANDEL
tel. 0183-442043

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen de JO10-2 van Sparta ’30 op het programma. Er werd weer vroeg verzameld op plein 983, want er moest om 09:00 uur afgetrapt worden. De afgelopen wedstrijden waren met veel gemak en met zeer ruime cijfers gewonnen, dus er werd gehoopt op tegenstand. En die kwam er!

 

Op een mooi kunstgrasveld werd afgetrapt in een opstelling met Luuk op doel, met Bodie, Milan en Just achterin. Voorin speelden Jasper en Dylan. Michiel kwam, na miscommunicatie, wat later en begon daardoor dus als eerste even aan de kant. Al snel werd duidelijk dat dit een zeer lastig karwei zou gaan worden. Dylan schoot nog wel met een fraai schot op de paal, maar daarna was het snel uit met de pret.

 

Het sterke Sparta ’30 kwam via prachtige doelpunten al snel op een 2-0 voorsprong. De Arkelse jongens stonden zwaar onder druk en wisten duidelijk niet wat ze tegen zo’n goed georganiseerd team moesten beginnen. Bodie en Just konden de snelle knapen maar moeilijk volgen. Jasper kwam via de zijkant nog wel goed op, maar vergat daarbij de vrij staande Dylan aan te spelen. Daarna werd het zelfs 3-0, nadat keeper Luuk eerst wel goed redding bracht, maar kansloos was na de rebound.

 

Arkel wist via Milan iets terug te doen. Na een mooi afstandsschot verdween de bal via de handen van de keeper in de bovenhoek. Een schot van Michiel ging vervolgens net naast. De tegenstander bleef echter goed geconcentreerd spelen en bleef druk uitoefenen. Leiders Maurice en Patrick deden langs de lijn wat ze konden, maar konden niet voorkomen dat Arkel toch weer werd teruggeduwd. Een scherpe voorzet van rechts werd door Dylan ongelukkig in het eigen doel verwerkt.

 

Voor rust kwam Arkel er via Bodie en Jasper nog goed uit, maar Dylan wist het buitenkansje niet te benutten. De rust brak aan en Patrick en Maurice gebruikten die tijd om de boel weer even op scherp te zetten. Eindelijk was daar dan de tegenstand waar de jongens van tevoren op hoopten, maar deze tegenstander was dan ineens wel weer heel erg goed! Ze vielen met elkaar aan en na balverlies schakelden ze weer met elkaar om. Complimenten!

 

De tweede helft brak aan en even leek de wedstrijd te kantelen, nadat Michiel, ook weer van afstand, de bal overtuigend tegen de touwen knalde. Zou Arkel de wedstrijd alsnog kunnen ombuigen? Sparta ’30 gaf meteen aan daar niet aan mee te willen werken. De 5-2 werd vrijwel direct binnen geknald, vanuit een corner waarbij iedereen stond te kijken. De jongens van Sparta ’30 waren veel feller en sneller en waren er steeds weer als de kippen bij. Ook de 6-2 viel snel, vanuit een mooi afstandsschot.

 

Luuk deed wat hij kon op het doel en bracht prachtig redding na wederom een afstandsschot. Ook Just wist met enkele goede onderscheppingen erger te voorkomen. De 7-2 viel dan toch vanuit een scherpe counter. Arkel gaf desondanks niet op en kwam terug. Jasper veroverde de bal en kon na een mooie actie Michiel bereiken die hard binnenschoot.

 

Sparta ’30 liet zich niet van de wijs brengen en kon van afstand de achtste treffer maken. Bodie kreeg vervolgens nog een harde bal in het gezicht en moest daardoor even wisselen. Milan zag vanuit de intrap Michiel in de verte vrij staan en wist hem met een strakke bal te bereiken, maar helaas ging de inzet van Michiel net over. Sparta ’30 maakte vervolgens de laatste treffer van de ochtend waardoor de jongens met een stevige nederlaag op zak weer richting Arkel konden vertrekken.

 

Na heel lang niet verloren te hebben doet dit wel een beetje pijn. Toch is het goed dat de jongens na lange tijd weer eens weten dat ze ook wedstrijden kunnen verliezen. Het was een mooie les! Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen de JO10-1 van Voetbalvereniging Sleeuwijk op het programma. Tot dan!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!