Parallelweg 2
4241XS
ARKEL
tel. 0183-561600

Omdat er afgelopen dinsdag een schoolreisje op het programma stond werd er deze week slechts één keer getraind. Zou dat voldoende zijn om vandaag de JO10 van Altena te kunnen verslaan…? Het antwoord was vrij simpel ja, want al na vijf minuten was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Zonder eigenlijk heel goed te spelen werd wederom een grote uitslag behaald.

Er werd gestart met Luuk op het doel, met Just, Bodie, Milan en Dylan achterin. Jasper en Michiel speelden voorin. Gino bleef aan de kant. De wedstrijd was nog maar net gestart of Michiel knalde na een scherpe voorzet van Jasper al direct op de paal. De toon was meteen gezet. De uittrap van de verder prima keepende doelman kwam toevallig bij Bodie in de voeten, die niet twijfelde en de score opende. Kort daarop redde de keeper van Altena prima op een inzet van Dylan. De rebound kwam bij Jasper terecht die uithaalde en via de lat Michiel wist te bereiken. 2-0. Even later maakte Michiel zijn tweede, op aangeven van Jasper.

Waar Arkel vorige week nog goed tegenstand had, was dat vandaag helaas niet aan de orde. Jasper maakte 4-0 en stelde Dylan na een prachtige actie aan de zijkant in staat de vijfde Arkelse treffer binnen te werken. Toen opeens, uit het niets, wist de tegenstander na een prachtige individuele actie iets terug te doen. Daar had de Arkelse defensie niet op gerekend!

Dylan dacht er het zijne van, was niet onder de indruk en tekende met twee droge knallen voor twee snelle Arkelse doelpunten. Michiel speelde op prachtige wijze Jasper aan, die de keeper fraai omspeelde en nummer acht op het scorebord zette. Altena probeerde van alles en kwam daardoor toch weer tot scoren. Vlak voor rust kreeg Just een goede kans om te scoren, maar helaas raakte hij de bal verkeerd. Zijn inzet kwam toch bij Michiel aan die op kalme wijze de 9-2 maakte.

In de rust werd besloten om Dylan in de plaats van Luuk op het doel te zetten. Luuk had die eerste helft, op een uitstekende redding na, verder niet heel veel te doen gehad en wilde ook wat actie. Na rust werd het spel niet veel beter, maar werd er toch veel gescoord. Altena had de strijd eigenlijk al een beetje opgegeven. Milan kon op aangeven van Michiel zijn eerste van de ochtend maken. Daarna scoorden Michiel en Milan samen nog drie keer en stond het al snel 13-2. Verdedigend hield Arkel het met Bodie, Gino en Just redelijk dicht. Toch moest Arkel een derde doelpunt van Altena incasseren.

Jasper scoorde nog twee keer achter elkaar, één keer prachtig aangegeven door Luuk. En ook Michiel en Milan voerden de score verder op tot 17-2. Het slotakkoord was voor Michiel die de 18e, 19e en 20e treffer binnenschoot, waarna scheidsrechter Henny het genoeg vond en affloot. Op enkele mooie combinaties en acties na, was het spel niet bijzonder goed. Laten we hopen dat de jongens het volgende week tegen Lekvogels wat minder makkelijk krijgen. Tot volgende week!