Arkel JO10-2 krijgt goed tegenstand in heerlijke uitwedstrijd

Arkel JO10-2 krijgt goed tegenstand in heerlijke uitwedstrijd

SteDoCo JO10-2

7 - 10

Arkel JO10-2

Competitie

3e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 38

Datum

18 september 2021 10:15

Scheidsrechter

J.A. van Lent

Accommodatie

Sportpark SteDoCo
Groeneweg 59
4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Onder werkelijk ideale weersomstandigheden kon vandaag de tweede competitiewedstrijd van het seizoen worden afgewerkt in het nabijgelegen Hoornaar. Tegenstanders waren de jongens van SteDoCo JO10-2. Eerder deze week werd besloten om de meisjes binnen het JO10 team in een apart meidenteam te plaatsen, de MO9. Veel succes daar!! Daardoor werd er naar Hoornaar afgereisd met 8 fitte en hopelijk scherpe jongens.

Gelukkig was de tegenstander bereid om de wedstrijd met zeven tegen zeven te starten, waardoor er slechts één wissel aan de kant bleef, in dit geval was dat Gino. Arkel begon met Luuk op het doel, met daarvoor Milan, Just, Bodie en Dylan. Voorin speelden Michiel en Jasper.

De wedstrijd begon en al snel werd duidelijk dat dit geen gemakkelijke overwinning zou gaan worden. Gelukkig maar! SteDoCo scoorde snel vanuit een rebound na een prima redding van Luuk. Een vroege achterstand, wat nu? Arkel bleef rustig en kwam via Michiel en Jasper bijna direct op gelijke hoogte. Helaas ging de inzet nipt langs de verkeerde kant van de paal.

Toch duurde het niet lang voor Arkel dan toch scoorde. Het was Michiel die Jasper in staat stelde de 1-1 tegen de touwen te knallen. Er moest vandaag gewerkt worden, want het ging niet vanzelf. Just en Bodie hadden hun handen vol aan de snelle tegenstanders. Milan corrigeerde gelukkig weer veel. 

Op momenten zag je dat de Arkelse jongens na balverlies goed omschakelden met elkaar. Op sommige momenten ook niet, waardoor gevaarlijke kansen voor SteDoCo ontstonden. Vanuit zo’n kans was het dan ook raak, na slecht dekken en onoplettendheid kon de 2-1 binnen worden geschoten.

De time-out gebruikten leiders Maurice en Patrick om dit nog maar eens goed aan de orde te stellen. Verdedigend werd teveel weg gegeven. Dit leek zijn vruchten af te werpen, want de 2-2 kwam al snel op het scorebord na een hard afstandsschot van Milan. Toch keek Arkel daarna weer snel tegen een achterstand aan, nadat Luuk wederom weer prachtig redde, maar helaas toch de rebound uit het net kon vissen.

De Arkelse toeschouwers waren het er allen over eens dat dit een mooie wedstrijd was, waarin niets vanzelf leek te gaan. Na een prachtige solo van Milan werd de vrijstaande Jasper aangespeeld, die niet twijfelde en de bal direct in de hoek krulde. De stand was hiermee weer gelijk getrokken. Maar nu was het Arkel dat het initiatief nam. Het was wederom de kleine Jasper die na een mooie assist van Bodie met links binnenschoot. En daarna maakte Jasper zelfs zijn vierde van de ochtend, waardoor er met een lekkere voorsprong limonade kon worden gedronken.

Leiders Patrick en Maurice attendeerden de prima fluitende scheidsrechter er nog even op dat er 25 minuten per helft moet worden gespeeld en geen 20. De scheidsrechter gaf aan dit voor de tweede helft te corrigeren.

De tweede helft startte wonderlijk want na twee eigen doelpunten van Milan en Dylan stond het ineens weer gelijk. Er werd slecht verdedigd, waar SteDoCo handig gebruik van maakte. Dylan maakte dit goed door Arkel na een scherpe assist van Michiel weer op voorsprong te schieten. Luuk had door dat er ruimte lag achter de defensie van SteDoCo en trapte een aantal malen zeer gericht uit. Michiel kon één van die ballen handig meenemen en zo de 5-7 binnen schieten. 

De keeper van SteDoCo, die verder prima keepte, ging vervolgens in de fout door de bal zomaar bij Dylan in de voeten te gooien. Het was vervolgens een koud kunstje om de marge naar drie te vergroten. Die marge werd zelfs vier nadat Jasper er na een prachtige actie 5-9 van maakte. De dubbele cijfers werden dan toch ook deze week weer bereikt na wederom een fantastische uittrap van Luuk, die eenvoudig kon worden binnen getikt door Michiel.

Arkel was daarna weer vrij slordig in verdedigend opzicht. SteDoCo kon daardoor nog tweemaal scoren waardoor de eindstand van 7-10 werd bereikt. Bij vlagen zeer goed aanvallend spel, maar defensief, net als vorige week, toch ook best kwetsbaar.

Volgende week spelen we om 10:30 uur thuis tegen de JO10-1 van Altena!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!