Arkel JO10-2 buigt achterstand om in ruime winst

Arkel JO10-2 buigt achterstand om in ruime winst

Arkel JO10-2

8 - 4

Sleeuwijk JO10-1

Tygo Serreli (afstandschot)
Tygo Serreli (schot)
Max van Straten (afstandschot)
Max van Straten (intikker)
Assist: Tygo Serreli
... (e.d.)
Tygo Serreli (schot)

Competitie

3e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 38

Datum

16 oktober 2021 10:30

Scheidsrechter

Henny Hogendoorn

Accommodatie

Sportpark Schoonzigt
Parallelweg 2
4241XS
ARKEL
tel. 0183-561600

In de laatste wedstrijd van de eerste fase speelde de JO10-2 van Arkel vandaag tegen de JO10-1 van Sleeuwijk. Door personele tekorten was het even de vraag of de wedstrijd wel door kon gaan, maar gelukkig waren Liv, Max en Tygo bereid om mee te spelen. Daardoor kon er dus gestart worden met Luuk op het doel. Luuk had die week voor het eerst voorzichtig wat keeperstraining gekregen en dat was hem goed bevallen.

 

In het veld stonden Bodie, Milan, Liv, Max en Jasper. Tygo bleef even aan de kant. ‘Hij loopt op zijn tandvlees!’ zei zijn vader, nadat Tygo en Max eerder die ochtend al een wedstrijd hadden gespeeld.

 

De wedstrijd was nog maar net begonnen, of Arkel keek direct al tegen een vroege achterstand aan. Natuurlijk was het even wennen om samen te spelen met al die nieuwe gezichten. De achterstand werd dan ook al snel verdubbeld en ondanks dat Arkel beter in de wedstrijd kwam, stond Sleeuwijk zomaar ineens op een verdiende 0-3 voorsprong.

 

Enkele gevaarlijke aanvallen met Jasper en Tygo bleven doelpuntloos, omdat de keeper van Sleeuwijk geweldig stond te keepen. Arkel bleef voetballen en druk uitoefenen en dat leidde tot de eerste Arkelse treffer van de voet van Tygo, die van afstand de verre hoek wist te vinden.

 

Arkel kwam op 2-3 nadat Bodie een strakke corner van Jasper perfect kon binnen koppen. Geweldig doelpunt! De gelijke stand kwam op het scorebord na wederom een goal van Tygo. Arkel ging beter spelen en kwam er via Max, Jasper en Tygo gevaarlijk uit. Achterin hielden Liv, Bodie en Milan het goed dicht en kwam er steeds minder ruimte voor Sleeuwijk. Als Sleeuwijk er al door heen kwam was er altijd nog keeper Luuk om te voorkomen dat Sleeuwijk terug in de wedstrijd kwam.

 

Arkel drukte door en kwam op voorsprong. Max haalde uit van afstand en liet de keeper van Sleeuwijk kansloos. Het was opnieuw Max, die na goed voorbereidend werk van Tygo eenvoudig kon afronden. Arkel dacht dat het de wedstrijd nu wel rustig kon uitspelen, maar niets was minder waar. Sleeuwijk kwam er weer snel uit en kwam via een ongelukkig eigen doelpunt van Liv weer helemaal terug in de wedstrijd.

 

Het werd, vooral voor Sleeuwijk, een ongelukkige slotfase waarin veel botsingen plaats vonden. Er waren enkele felle duels, waarin niemand inhield. De doelman van Sleeuwijk was ook ongelukkig, nadat hij harde ballen in het gezicht en in de buik te verwerken kreeg. Een eigen doelpunt van Sleeuwijk zorgde voor de ruimere Arkelse voorsprong.

 

Het verzet van Sleeuwijk was daarmee wel gebroken. Tygo en Max wisten vervolgens nog te scoren, waarmee de einduitslag van 8-4 werd bereikt. Het was een leuke wedstrijd, waarin Arkel in een vreemde samenstelling een 0-3 achterstand wist om te buigen in een knappe 8-4 overwinning. Complimenten, ook voor Sleeuwijk, dat goed weerstand bleef bieden!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!