ASV MO11-1 Herfstkampioen

ASV MO11-1 Herfstkampioen

Sleeuwijk MO11-1

1 - 3

Arkel MO11-1

Competitie

2e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 05

Datum

30 oktober 2021 8:30

Scheidsrechter

L. Branderhorst

Accommodatie

Sportpark De Roef
Rijksstraatweg 113
4254XC
SLEEUWIJK
tel. 0183-301924

De spanning was vooraf duidelijk zichtbaar bij de meiden van MO11 en dat zien we bij de meiden dan terug in een hoop gekwebbel op de trainingen voorafgaand aan de wedstrijd. Op maandag werden de meiden na de training goed aangesproken door de trainers. Woorden als “geen stress dames doe gewoon je best”, “op tijd naar bed vrijdag, dan komt het allemaal goed”, “plezier maken en met voetbal bezig zijn”. Deze woorden hadden geholpen want er werd op woensdagavond al veel geconcentreerder getraind en de meiden hadden er zin in.

 

Dan de zaterdag. Na een goede nachtrust en op tijd naar bed kon worden afgereisd naar Sportpark De Roef in Sleeuwijk. We konden allemaal onze wekker laten staan in de werkstand, want de wedstrijd was al om 08.30 uur. Compleet donker en met miezerig weer verzamelde we ons op Plein 983 om af te reizen naar Sleeuwijk. Vandaag moest er gewonnen worden, want dit zou betekenen dat we herfstkampioen konden worden!! Wie had dat gedacht ca 2 jaar geleden. Humphrey en Harry hebben toch vaak wat momenten gehad waarbij we tegen elkaar zeiden: Zou het goed komen? Maar de noeste arbeid van de meiden ook gedurende de gehele coronacrisis, de grote opkomst bij trainingen en het enthousiasme zorgde er voor dat we afgelopen wedstrijden voorafgaand aan deze al wel konden zien dat er een enorme verbetering had plaats gevonden en dat we beiden erg trots zijn op de vooruitgang.

 

Sleeuwijk had de lampen rondom het veld al aangezet. Het was nog zo vroeg dat er in het donker begonnen moest worden aan de wedstrijd. Anna en Lindy verzorgden de warming-up en rondo’s en daarna kon er gestart worden met de wedstrijd. Al heel snel werd duidelijk dat Sleeuwijk geen makkie ging worden. Het was een team wat geconcentreerd stond te voetballen , maar waarbij ASV wel voor een groot deel op de helft van de tegenstander voetbalde. Concentratie was het sleutelwoord, want de gevaarlijke counter lag op de loer en bijna scoorde Sleeuwijk een doelpunt. Met name de jonkies als Bente, Eva, Joosje en Daisy waren erg geconcentreerd en hielden hun tegenstander nauwlettend in de gaten en schakelde heel goed de tegenstander uit. Daar omheen stonden de geroutineerde krachten zoals Lizzy, Chiana, Maya en Jasmijn om de balletjes daar tussen op te vangen en de aanvallen te verzorgen. We hebben dan ook diverse kansen gehad met goede schoten op doel maar tot een doelpunt kwam het niet door het uitstekende keeperswerk van de tegenpartij. Met de gevaarlijke counters in het achterhoofd moesten er bij de eerste tussenpauze wat veranderingen plaats vinden. We vertelden de meiden dat met het goede afstandschot wat een aantal meiden in zich hebben er vaker op de goal geschoten moest worden. Na de tussenpauze kwam Sarah kwam in de ploeg, Maya ging naar het middenveld en Lizzy schoof wat bij voorin. Al heel snel nam de druk op Sleeuwijk toe en nam Maya de bal op de pantoffel, waarbij gescoord werd: Pats!!!! Gelukkig dat was één. Daarna bleef de druk op Sleeuwijk staan en werd er weer gescoord door een assist van Chiana op Maya: Bammmm!!!! Dat was nummer 2. Met 2-0 voorsprong was het rust en gingen we naar de kleedkamer.

 

In de kleedkamer werd de meiden nogmaals op het hart gedrukt geconcentreerd te zijn en waar het kan op doel te schieten. Gezien het goede spel van Arkel voor de rust werd besloten nog even niet te wisselen. De overwinning moest binnen worden gehaald! In de tweede helft bleef de druk op Sleeuwijk er even op staan en werd al vrij snel gescoord. Wederom een schot van Maya! Bam nummer drie! Het was duidelijk, de overwinning mocht niet meer worden weggegeven. Toch gaf Sleeuwijk het niet op en maakte het Arkel toch achterin wat lastig, maar door uitstekend verdedigingswerk van Jasmijn, Lizzy, Eva, Bente en dan nog het slot op de deur, keeper Luna kon Sleeuwijk moeilijk tot scoren komen. Helaas viel er dan toch een doelpunt, weer uit die gevaarlijke counter van Sleeuwijk. Bij de tussenpauze werd er gewisseld en kwam Lyn in de ploeg met Daisy, de dames werd duidelijk gemaakt hard te werken en door de verrichte arbeid van iedereen bleef het 1-3 en is Sleeuwijk niet meer gevaarlijk geweest. Toen kwam het fluitsignaal en wist iedereen ASV MO-11 is herfstkampioen!!!

 

Juichend met zijn allen op de foto en daarna nog penalty’s nemen. In de kleedkamer was er een verassing voor de dames, voor iedereen een mooie bos bloemen, gesponsord door de vader van Lindy Bouman, Erik Bouman! Namens onze selectie en de leiding, Hartelijk dank Erik super!!

 

Eenmaal in Arkel werd gezamenlijk met elkaar patat gegeten en moest het feestje gevierd worden op de tafel in de kantine! Iedereen moest het weten; MO11 Kampioenen!!!!

 

Humphrey, Lindy, Anna en ik zijn erg trots meiden, zet dit door de volgende fase!!Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!