4175ER
HAAFTEN
tel. 0418-591440

Opstelling Arkel O23-1

Haaften - Arkel O23-1 kwam zaterdag in de eerste competitie wedstrijd van seizoen 2021-2022 niet verder dan een gelijk spel bij dorpsclub VV Haaften O23-1. Waar Dubbeldam O23-1, in de eerste bekerwedstrijd, vorige week op een grote nederlaag werd getrakteerd moesten de Schoonzigt bewoners nu uiteindelijk genoegen nemen met een punt.

Tegenstander Haaften is onbekend voor de spelers van Arkel. De afgelopen jaren in de JO19-1 speelde Arkel 1e en 2e klasse, maar Haaften nooit de tegenstander was. Waar dorpsclub Haaften, via regio transfers, 6 spelers binnenhaalde om een O23-1 team op de been te brengen doet Arkel het gewoon met spelers uit de eigen jeugd.

De basis van Arkel O23-1 wordt gevormd door spelers uit de JO19-1 van Covid seizoen 2020-2021. Nieuwkomers zijn de 17 jarige Matthias die in Arkel is komen wonen en de 16 jarige Jelte die over komt vanuit JO18-1. Derde nieuwkomer is oudgediende Appie die teruggekeerd is na een avontuur bij Unitas. Samen vormen ze het zeer jeugdige vrienden team Arkel O23-1. Gemiddelde leeftijd is nog geen 18 jaar. Het door blessures getergde team moest geblesserden Han, Ivo, Marijn en Dre buiten de selectie laten. Dre zal hopelijk als eerste op korte termijn weer beschikbaar zijn. Op de bank nemen plaats Max, Jari en Nik.

Vijf minuten te laat werd er afgetrapt op het B veld van Haaften. De gasten uit Arkel leverden een zeer matig eerste half uur af in Haaften. Een zeer gedisciplineerd en degelijk spelend Haaften gaf geen krimp, maar was daarentegen ook nauwelijks gevaarlijk. Een paar mogelijkheden voor Appie werden om zeep geholpen. Het ervaren middenveld (Sem, Dennie en Tim) had in die fase hun handen vol aan de vele positie wisselingen bij Haaften.

Nadat Haaften de teugels liet vieren kwam Arkel meer en meer in de wedstrijd. Een afstandsschot van Jelte werd gepareerd door de goalie van Haaften. Het werd steeds leuker en interessanter om te zien hoe de jongens van Arkel het opnamen tegen de mannen van Haaften. De viermans verdediging (Matthias, Jens, Olaf en Gwynn) kreeg steeds meer grip op hun tegenstanders.

Vlak na rust kwam Arkel terecht op een 0-1 voorsprong. De opkomende centrale verdediger Jens speelde de diepgaande aanvoerder Dennie weg, waarna Appie feilloos het doel trof. De verwachte storm van Haaften werd verwacht, maar die bleek uitgeraasd te zijn.

Arkel drong aan en kreeg kans op kans om de wedstrijd op slot te gooien. Het collectief sterke Arkel wilde de wedstrijd snel beslissen, maar kreeg 20 minuten voor tijd het deksel op de neus. Een loepzuiver buitenspel doelpunt werd uiteindelijk goedgekeurd, waardoor Haaften op 1-1 kwam.

Tim moest het veld na de gelijkmaker met kramp verlaten. Nik werd de supersub spits en Mika zakte één linie naar achteren. Ook Sem kreeg kramp na een ongelukkig duel met een tegenstander, maar kon de wedstrijd gelukkig uitspelen. Conditioneel moeten de mannen van Arkel duidelijk nog grote stappen maken om echt 90 minuten te kunnen domineren. Arkel O23-1 heeft pas twee weken training achter de rug en dat is veel te weinig.

In het laatste kwartier werd het voor het voor de vele meegereisde supporters steeds spannender. Arkel wilde meer en ging vol voor een drie punter. Appie kwam alleen voor de goal, maar zag zijn schot door de keeper gestopt worden. Ook Dennie had de 1-2 op zijn schoen, maar weer verwerkte de keeper deze bal tot een corner.

Met nog één minuut te spelen zette de thuisploeg nog één keer aan. Met een fantastische redding voorkwam Tomas een nederlaag. En ook Jens wist met een wanhoopsactie met uitgestrekt been een doelpunt te verkomen, waardoor de thuisploeg niet met de winst ging strijken.

Na het laatste fluitsignaal waren de spelers toch zichtbaar ontevreden over de uitslag. Arkel had de tweede helft moeten toeslaan, maar vergat het meeslepende duel te beslissen. In de kleedkamer kwam het besef dat Arkel op de been was gebleven, maar ook zo maar de wedstrijd in de slotfase had kunnen verliezen.

Na twee zware helften en 90 minuten voetballen werd de weg richting Schoonzigt gevonden waar de derde helft werd ingezet.

Volgende week zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Rhelico O23-1 op het programma. Aftrap 12.15 uur op Schoonzigt.