4241XS
ARKEL
tel. 0183-561600

Opstelling

Arkel - O23-1 won op sportpark Schoonzigt met 4-2 van Theole O23-2. Nadat de uitwedstrijd van vorige week tegen TEC geen doorgang kon vinden speelde Arkel pas hun tweede competitie wedstrijd.

Dennie werd afgestaan aan Arkel 1. Zijn spel werd beloond met een basisplaats in de hoofdmacht tegen De Zwerver. Appie was nu de aangewezen persoon om het middenveld te komen versterken. Echte middenvelders die dit spelletje beheersen zijn schaars.

De thuisclub had het in eerste instantie moeilijk tegen de stugge Tielenaren. Na een enorme blunder keek Arkel na vijf minuten al tegen een achterstand aan. Heel lang duurde dit niet. Mika schoot Arkel uit een vrije trap na tien minuten weer naast de gasten van Theole.

Na goed werk van Dre zette Appie met buitenkant voet Arkel op voorsprong. Vlak voor rust had Arkel de wedstrijd al op slot moeten gooien met goede kansen van Dre en Appie, maar zo bleef het bij een 2-1 ruststand.

Na de thee zette Arkel aan en kreeg steeds meer het overwicht. Dit resulteerde in een 3-1 voorsprong via een geplaatst schot van Sem. Tien minuten voor tijd maakte Arkel het nog onnodig spannend en was het verschil weer één doelpunt.

Vlak voor tijd sloeg Arkel weer toe. Met een assist van Nik kon ook linkerspits Jelte zijn doelpuntje meepakken.

Arkel zal gewoon zijn eigen spelletje moeten blijven spelen om dit soort wedstrijden sneller op slot te kunnen gooien. Met een ongeslagen status in de beker en de competitie zal het niveau toch echt omhoog moeten. Ondanks een prima wedstrijdinstelling is het nog te wisselvallig en te vrijblijvend. Wie neemt het team bij de hand?

Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen GVV’63 O23-1 op het programma. Aftrap 12.15 uur in Gameren.