Diepe buiging voor Arkel O23-1

Diepe buiging voor Arkel O23-1

Arkel O23-1

2 - 0

GVV'63 O23-1

Competitie

1e klasse 5

Datum

18 december 2021 12:15

Scheidsrechter

F.J. de Jong

Accommodatie

Sportpark Schoonzigt
Parallelweg 2
4241XS
ARKEL
tel. 0183-561600

Opstelling

Arkel - Na afloop van de knappe en zwaarbevochten 2-0 zege thuis tegen GVV’63 was de vierkoppige begeleiding van Arkel O23-1 het roerend met elkaar eens. De complimenten gingen naar het voltallige team. Het is bewonderenswaardig om te zien hoe een team met zoveel plezier, inzet en passie al jaren zo goed presteert. Er is geen plaats voor individuen in dit elftal.

Het is niet voor niets dat dit team in deze samenstelling sinds oktober 2020 ongeslagen is in de eerste klasse (uitgezonderd een penalty serie in Den Bosch). De laatste nederlaag dateert van 26 september 2020. Toen ging Arkel er met 3-0 af in en tegen Dongen.

Wekenlang stond de datum 18 december dikt gedrukt in de agenda van de spelers. Alles moest wijken voor de wedstrijd van het jaar. De afgelopen week heeft het team twee keer in de middag getraind, zodat er toch enigszins een korte voorbereiding was op deze allerlaatste wedstrijd van 2021.

Op een zwaar, maar goed bespeelbaar A veld opende Arkel sterk. Kansen van Appie en Jelte werden om zeep geholpen. GVV’63 verdedigde professioneel en bleef in deze beginfase overeind. Zoals verwacht zou de slag op het middenveld uitgevochten worden.

Na een klein half uur spelen raakte Arkel de grip even kwijt en werd de tegenstander uit Gameren gevaarlijker. Kleine speldenprikjes werden er uitgedeeld, maar ook nu bleef Arkel overeind en gedisciplineerd spelen. Uiteindelijk was het vlak voor rust dan toch raak. Superspits Appie maakte op fraaie wijze de 1-0. Inmiddels moest Tim het strijdtoneel verlaten met naar alle waarschijnlijkheid een lichte blessure. De succesvolle JO15-1 trainer Youri werd nu eerder dan gepland ingebracht.

Arkel ging met een 1-0 voorsprong de rust in en kon zich op gaan maken voor een heet tweede bedrijf. Spelend richting de kantine werd de wedstrijd snel op slot gegooid. Een heerlijke pass van Dennie werd onberispelijk in de verre hoek geschoten door de 16 jarige Jelte. Het stond 2-0 en de wedstrijd leek gespeeld.

Na 60 minuten spelen vond Appie het wel welletjes. De niet fitte Mika was zijn vervanger, maar dit was van korte duur. Nik kon zich nu op gaan maken voor het laatste kwartiertje. Arkel vergat in deze minuten de 3-0 en 4-0 te scoren.

GVV’63 ging alsnog op zoek naar de aansluitingstreffer, echter keeper Tomas voorkwam een spannend slotoffensief met een geweldige redding. Zo eindigde ook deze wedstrijd met een clean sheet.

Het bestuur en technisch hart van ASV Arkel zullen de aankomende dagen superlatieven tekort komen om deze prestatie te beoordelen. 9 gespeeld, 8 gewonnen, 1 gelijk, 25 punten, 30 voor, 9 tegen met een doelsaldo van +21. Cijfers die er niet om liegen. Naar verwachting zal de KNVB Arkel tot nummer 1 uitroepen in de 1e klasse 5.

Met hulp van de kantine commissie werd er na afloop nog een heel klein feestje ingezet, voordat een nieuwe lockdown werd aangekondigd.

Foto's wedstrijd:
https://www.asvarkel.nl/1631/arkel-o23-1---gvv63-o23-1/?type=1&from=0

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!