Arkel neemt in meeslepend duel geen genoegen met een gelijkspel en sleept overwinning uit het vuur

Arkel O23-1

2 - 1

Haaften O23-1

Sem Rozendaal (kopbal)
17'
25'
... (schot)
Han Dubbeldam (penalty)
82'

Opstelling

Arkel  - Titel kandidaten Arkel en Haaften hebben elkaar zaterdagmiddag voor de tweede keer dit seizoen getroffen. In Haaften werd het in september een gelijkspel. Het duel eindigde nu in een 2-1 overwinning voor Arkel O23-1.

Het was weer passen en meten om een zo sterk mogelijk elftal op de been te brengen. Dre viel af in de warming up en Dennie was maar één helft beschikbaar. Met de herstelde Tim terug in het basiselftal en met de lang geblesseerde Han weer op de bank begonnen beide teams  messcherp aan deze wedstrijd.

Het spel golfde vanaf het eerste fluitsignaal op en neer zonder dat er grote kansen gecreëerd werden. Arkel kwam wel vroeg op voorsprong. Een vrije trap van Dennie werd, na iets langer dan een kwartier, uitstekend ingekopt door Sem die ondanks de boomlange verdedigers succesvol raak kopte.

Even later ontsnapte een speler van Haaften aan een gele kaart na een vervelende overtreding op Dennie. In deze fase drong Arkel aan om de marge te vergroten, maar door een defensieve fout kwam Haaften weer terug in de wedstrijd en gingen beide teams met een 1-1 stand de rust in.

Na rust werd Dennie afgestaan aan Arkel 1 en werd Han eerder gebracht dan gepland. Na een uitstekende donderdag training waren hier zeker geen risico’s aan verbonden. Zo mocht Han aantreden om de tweede helft als linksbuiten te starten. Jelte zakte terug als linker middenvelder en Tim kwam als meest defensieve middenvelder te spelen.

Na precies twee minuten spelen werd Han in stelling gebracht, maar de bal werd hard over geschoten. Hartstochtelijk werd Haaften in deze fase onder druk gezet met opportunistisch spel. Wel moest Arkel continu scherp en bij de les blijven om de uitvallen van Haaften te pareren, maar de verdediging bleef vrij gemakkelijk overeind.

In deze fase liet Tomas zijn grote klasse weer overduidelijk zien met een fantastisch optreden bij de kansen die er zeker voor Haaften kwamen.

Met nog een kwartier te spelen kreeg Han zijn tweede grote kans. Onberispelijk schoot hij de bal achter de doelman van Haaften. Het doelpunt werd echter, op advies van de grensrechter, afgekeurd door de leidsman. Doelpuntenmaker Han stond echter geen buitenspel bij aanname.

Furieus gingen beide teams op zoek naar de overwinning. Bij hard inkomen op de enkels van Jens werd een speler van Haaften met rood weggestuurd. Twee minuten later moest ook Arkel speler Appie, na een roekeloze overtreding, het winderige C veld verlaten.

Een hectische en knotsgekke slotfase brak aan. Arkel wilde zich niet neerleggen bij een puntendeling en bleef geloven in een goede afloop. En de verlossende treffer kwam er. Jelte werd in de zestien onreglementair onderuit gehaald. Han meldde zich onmiddellijk om dit buitenkansje te verzilveren. Met een feilloos genomen penalty stond het 2-1 voor Arkel en werd Arkel beloond voor de enorme inzet en strijd.

De eerst volgende wedstrijd zal waarschijnlijk TEC - Arkel worden. Deze inhaalwedstrijd zal nog ingepland moeten worden.