ASV Arkel JO13-1 trekt overwinning over de streep op het Woerkumse Bolwerk

1 - 3

Arkel JO13-1

8 september 2021 18:45

Op deze nazomerse woensdagavond stond onze tweede en tevens laatste oefenwedstrijd op het programma. Uit tegen Woudrichem. Via een pittoreske doch kortste route door o.a. Oudendijk kwamen we ruim op tijd aan op bestemming.

Wederom speelden we vandaag tegen een beoogd eerste klasser en wederom op kunstgras. Vlak voor de zomerstop hadden we (de JO12-1 om preciezer te zijn) ook tegen dit team op een half veld gespeeld en toen wonnen we nipt met 7-5

De opstelling in de eerste helft was als volgt:

De eerste minuten waren onwennig. Ondanks het hebben van het Nederlands elftal tegen Turkije als voorbeeld schoten wij zelf niet echt uit de startblokken. Er werd wat moeilijk gekeken naar de langere opponenten en duels werden (daardoor) soms uit de weg gegaan. Na een minuut of 8 begon er wat meer lijn te komen. De verdediging stond beter en de voorwaartsen werden af en toe met een bal vanuit het middenveld op pad gestuurd voor een doelpunt. Ondanks het feit dat er minimaal twee 100% kansen werden genoteerd (voor Demian en Raphael), was het niet zo dat het allemaal door soepel combineren kwam, integendeel. Vaak werd getracht het doel van Woudrichem te bereiken door per persoon minimaal 3 tegenstanders te proberen te omspelen. Niet raar te vermelden dat dat vaak strandde in ‘schoonheid’. Aan de ander kant gaven we ook niet veel kansen weg. Keeper Joyce werd maar 1 keer echt op de proef gesteld en verwerkte die poging prima naar de zijkant.

In de rust volgde de ijshockeywissel. Vijf er in, vijf er uit.

Wat volgde was ruim 10 minuten had werken voor weinig. Er kan ook teveel gewerkt en gerend worden, blijkt. Het middenveld wilde overal zijn en werd in de tegenstoot soms volledig overlopen. Hierdoor vielen er aan Woerkumse kant twee 100% kansen te noteren. Ook deze werden niet verzilverd. Met andere woorden na 40 minuten spelen stond het nog steeds 0-0 (of 2-2 zoals u wilt).

Met de toenemende vermoeidheid ging uiteindelijk de knop om. Vanuit eigen positie spelen en meer elkaar zoeken. Mo speelde op Stijn die in een keer doorspeelde naar Raphael. Zijn schot bleek onhoudbaar voor de keeper. De voorsprong was daar (0-1)

Niet veel later werd Raphael op links weggestuurd. Zijn schot belandde op de paal. Rob gooide er nog wat meters uit om de afvallende bal op te pakken en schoot vervolgens vanaf ca 11 meter hard tegen de lat. Via de lat sprong de bal weer bij Raphael voor de voeten, die de trekker nu wel overhaalde. (0-2).

Tien minuten voor tijd kreeg Woudrichem een vrije trap. Zo aardig als Arkel kan zijn, werd de muur op een meter of 14 van de bal gemetseld. De vrije trap zeilde dus relatief gemakkelijk over de muur boven keeper Pim in het dak van het doel (1-2).

Als er al bij Woerkum de indruk was dat er wat te halen was werd die snel de kop ingedrukt. Een minuut later kreeg Arkel een vrije trap en Sophie schoot de bal heel vakkundig in de kruising.

De eerste (vriendschappelijke) overwinning is een feit en de wedstrijd heeft weer veel informatie opgeleverd.

A.s. zaterdag, zoals in een eerder verslag gemeld, spelen we thuis tegen Drechtstreek (jawel, de oude club van Raphael). Aftrap is om 10.30 uur. Scheidsrechter van dienst is een eerste elftal speler. Wie het is moet u zelf maar gaan zien. Tot zaterdag!

Met sportieve groet,
Andries van Duyvendijk

PS1:

De eerste uitslag van de wastas is een feit. En wat een begin. Patrick en Miranda hebben de lat hoog gelegd.

De opvouwkunsten waren 10 punten waard, de frisheid werd door jury beoordeeld als een 9.5 en de reinheid zou ook met een 9.5 worden gehonoreerd totdat Sophie (vlak voor het verstrijken van de puntentelling) een vlek op haar shirt zag. Op zich raar want de vorige wedstrijd was op kunstgras. Daarom geen heel punt aftrek, maar een half punt.
Dit maakt  de openingsscore (10+9.5+9.5-0.5=) 28.5 punten.
Bonuspunten hadden verdiend kunnen worden door de nummers op volgorde te leggen.