Arkel JO10-2 sluit 2021 af met ruime winst

Arkel JO10-2 sluit 2021 af met ruime winst

Nivo Sparta JO10-3

1 - 12

Arkel JO10-2

Competitie

2e klasse (2e fase) 03

Datum

18 december 2021 10:00

Accommodatie

Sportpark De Watertoren
van Heemstraweg-west 27
5301PZ
ZALTBOMMEL
tel. 0418-513064

De laatste wedstrijd van 2021 was wederom een uitwedstrijd, die moest worden afgewerkt in Zaltbommel tegen de JO10-3 van Nivo Sparta. De wedstrijd zou om 10:00 uur beginnen, dus de jongens konden zich nog een keer omdraaien. Na afloop van de wedstrijd zouden de jongens lekker tosti’s gaan eten bij Just thuis. Gezellig!

 

Maar eerst dus de wedstrijd. Met de leiding van Nivo Sparta werd afgesproken dat er zeven tegen zeven zou worden gespeeld, zodat er geen kinderen wissel hoefden te zitten. Echter op een veld dat totaal de verkeerde afmetingen had, was dat erg lastig spelen. Het veld was zo’n 50 meter lang en 20 meter breed, daar waar de juiste afmetingen natuurlijk 42,5 x 30 meter zijn.

 

Het gevolg hiervan was dat er dus eigenlijk niet goed gevoetbald kon worden. Zo ongeveer iedere bal richting de zijkant was een uitbal, omdat er gewoon simpelweg geen ruimte was om te voetballen. De leiding van Nivo Sparta had dat al snel door en besloot er in de eerste time-out drie meter in de breedte bij te trekken. Onbegrijpelijk dat er op een ruim sportcomplex met alleen maar lege velden twee jeugdwedstrijden op één speelhelft werden ingedeeld….

 

De wedstrijd verliep daardoor dus vrij rommelig, de jongens kwamen nauwelijks aan voetballen toe, maar konden desondanks toch flink wat doelpunten maken vandaag. De eerste kwam tot stand na een strakke uittrap van Luuk die over alles en iedereen heen zeilde, waardoor Michiel simpel kon binnen tikken. Kort daarop scoorde Bodie uit een corner van Jasper.

 

Nivo Sparta kwam terug in de wedstrijd, nadat er bij de Arkelse knapen verwarring was over een uitbal. De scheidsrechter had het niet gezien en keurde het doelpunt goed. Arkel liet zich door die tegengoal niet uit het veld slaan en ging door met scoren. Bodie ramde een afvallende bal hard in de hoek en Jasper scoorde eveneens uit een mooie assist van Dylan.

 

Het was een rommelige fase, waarin niet goed werd gevoetbald, maar wel veel kansen werden gecreëerd. Het was Milan, die met twee goede assists Dylan en Michiel in staat stelde de score voor rust op te voeren naar 1-6.

 

Na de rust ging Arkel vrolijk verder met doelpunten maken. Michiel zette met een crossbal Jasper alleen voor de keeper, die de bal met zijn linker in de verre hoek schoot. Nivo Sparta was aanvallend gezien echter een stuk scherper uit de kleedkamer gekomen en zette Arkel in een korte periode flink onder druk. Leiders Maurice en Patrick gaven vanaf de zijkant aan dat er beter gedekt moest worden, maar Arkel was het even helemaal kwijt.

 

Gelukkig wist Nivo Sparta geen gaatje te vinden in de Arkelse defensie, mede door uitstekend verdedigen van Just, die overigens nog twee prachtige hoogstandjes à la Zinédine Zidane liet zien! Arkel pakte de controle over de wedstrijd weer terug en het was keeper Luuk, die wederom met een mooie uittrap Dylan wist te bereiken. Voor Dylan natuurlijk een koud kunstje om af te ronden. Ook Bodie kwam weer op het scorebord, na een geweldige actie van Michiel aan de zijkant.

 

Bodie maakte vervolgens zelfs zijn vierde van de ochtend nadat Nivo Sparta de bal bij het uitverdedigen niet goed weg kreeg. Hij maakte hiermee de tiende Arkelse treffer. Ook Luuk ging met een hattrick (in assists dan) naar huis, nadat hij de snel weg gelopen Dylan in staat stelde makkelijk te scoren. De laatste treffer van de ochtend kwam van de voet van Jasper, die na een prachtig afstandsschot van Milan de rebound kon binnen tikken.

 

Hiermee werd ook deze laatste wedstrijd van dit jaar afgesloten met een ruime overwinning voor Arkel. Nu dus lekker vakantie vieren. Fijne feestdagen en tot volgend jaar!!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!