Arkel JO10-2 wint na fantastisch optreden!

Arkel JO10-2 wint na fantastisch optreden!

Lekvogels JO10-1

0 - 11

Arkel JO10-2

Competitie

2e klasse (2e fase) 03

Datum

11 december 2021 8:30

Accommodatie

Sportpark Het Bosch
Nieuwe Rijksweg 8
4128BN
LEXMOND
tel. 0347-341600

Met een volledige selectie werd er vanmorgen afgereisd naar Lexmond, waar de wedstrijd tegen de JO10-1 van Lekvogels op het programma stond. Met de leiding van Lekvogels werd afgesproken dat er zeven tegen zeven zou worden gespeeld, waardoor er aan Arkelse zijde gelukkig geen kinderen wissel hoefden te zitten. Dat is natuurlijk wel zo prettig, bij een temperatuur die niet boven de 4 graden uitkwam. Op een strak kunstgrasveld werd daarom gestart met Luuk op het doel. Just, Bodie en Milan speelden achterin en Jasper, Dylan en Michiel speelden voorin.

 

In de beginfase ging het spel gelijk op. Lekvogels had een aantal fysiek redelijk sterke knapen en schakelden, zeker in de beginfase, als team goed om. Samen verdedigen en samen aanvallen. Arkel had het daar duidelijk moeilijk mee, er kon maar weinig ruimte worden gevonden om kansen te creëren. Een schot van Bodie dat door de keeper van Lexmond verkeerd werd ingeschat zorgde er voor dat Arkel met een 0-1 stand de time-out in ging.

 

Leiders Patrick en Maurice gaven nog wat aanwijzingen om de stugge defensie van Lekvogels te doorboren. Hopen dat dit effect zou gaan hebben. Maar eerst was daar een enorme kans voor Lekvogels op de gelijkmaker. Een hard schot van één van de aanvallers werd prachtig gekeerd door Luuk. Fantastische redding! Kort daarop zorgde Jasper met een prachtig afstandsschot voor de 0-2. Hard werken van Just en Dylan ging daaraan vooraf. En even later profiteerde Jasper van een foute uittrap van de keeper, waardoor de kleine man om de keeper heen kon dribbelen en rustig kon afmaken.

 

Het verzet van Lekvogels was hiermee dus eigenlijk wel gebroken. Arkel ging steeds beter voetballen en wist met fraai combinatiespel een aantal mooie kansen te creëren. Vooral Bodie liet in de opbouw mooie dingen zien! Helaas ging het in de afronding mis, waardoor Lekvogels nog even in de wedstrijd bleef. Lang duurde dat echter niet, want een scherpe voorzet van Jasper werd vakkundig tot doelpunt verwerkt door Milan. Zodoende kon Arkel dus met een lekkere voorsprong de kleedkamer in. Uitrusten vonden de jongens niet nodig, de limonade werd razendsnel opgedronken en binnen no-time stonden de knapen weer buiten, klaar voor de tweede helft!

 

Die tweede helft was nog maar net begonnen en het was meteen Dylan, die na een voorzet van Jasper makkelijk kon binnen tikken. Milan omspeelde vervolgens een drietal tegenstanders en vond Michiel aan de linkerkant. Michiel sneed naar binnen en schoof de bal keurig in de voeten van Jasper, die de 0-6 binnen werkte. Prachtig uitgespeelde aanval weer!

 

Lekvogels probeerde het nog wel, maar iedere aanval werd onderbroken door Bodie en Just, die vandaag voortreffelijk speelden en nagenoeg niets weg gaven. Een aanval van Lekvogels eindigde bij Milan, die Jasper zag vertrekken. Met een bekeken bal stuurde hij Jasper weg, die in een één tegen één situatie met de keeper rustig bleef en beheerst kon afronden. Milan en Dylan kwamen beiden vanuit corners van Jasper prachtig tot scoren. De corners zijn dit seizoen een ijzersterk wapen van de jongens, vele doelpunten komen uit deze standaard situaties tot stand. Heel knap!

 

In de slotfase van deze leuke wedstrijd kon Jasper zijn vijfde van de ochtend maken, na wederom een fantastische actie van Michiel. Michiel vond dat ook hij nog een plekje op het scorebord verdiende en zorgde met een knap afstandsschot voor de laatste treffer van deze ochtend. De eindstand van 0-11 werd hiermee dus bereikt.

 

Arkel speelde een werkelijk fantastische wedstrijd. Er werd veel gescoord en er werden veel kansen gecreëerd. Er werden zelfs nog twee doelpunten afgekeurd. Achterin werd het goed dichtgehouden, er werd goed langs de zijkanten opgebouwd en er werd goed gecombineerd. Onderling zijn de jongens niet zelfzuchtig en geven elkaar de mogelijkheid om te scoren. Langs de lijn was men het er over eens dat de jongens individueel, maar zeker ook als team enorm gegroeid zijn!

 

Volgende week spelen we de laatste wedstrijd van dit jaar, wederom een uitwedstrijd, ditmaal tegen de JO10-3 van Nivo Sparta. Gelukkig niet zo vroeg dit keer… Tot volgende week!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!