Arkel JO10-2 pakt de draad weer op na verlies van vorige week

Arkel JO10-2 pakt de draad weer op na verlies van vorige week

Theole JO10-3

4 - 10

Arkel JO10-2

Competitie

2e klasse (2e fase) 03

Datum

4 december 2021 8:30

Accommodatie

Sportpark Drumpt
Groenendaallaan 10
4002AH
TIEL
tel. 0344-613455

Er stond voor de jongens van de JO10-2 vandaag een heerlijke uitwedstrijd in Tiel op het programma. In het holst van de nacht werd verzameld op Plein 983, want er moest al om 08:30 uur gespeeld worden. Bij afwezigheid van Luuk en Dylan was Robin bereid om vanuit de JO10-1 mee te doen, waardoor er in ieder geval gespeeld kon worden. Dank daarvoor Robin!

 

Bij het betreden van het kunstgrasveld werd duidelijk gemaakt dat de leiding van de wedstrijd in handen kwam bij de leider van Theole. De scheidsrechter van dienst kon vanwege coronaverschijnselen helaas niet fluiten. Uiteraard was dit voor de leiding van Arkel geen probleem, we waren blij dat het op deze manier kon worden opgelost.

 

Robin speelde de eerste helft op doel, waardoor er gestart werd met Milan, Just en Bodie achterin. Jasper en Michiel speelden zoals altijd samen in de voorhoede. De wedstrijd startte en het spel ging in de beginfase gelijk op. Kansen voor Arkel en kansen voor Theole, maar er werd goed verdedigd door Bodie en Just. Ook Robin liet zien dat hij prima kon keepen, want hij verrichtte een paar uitstekende reddingen. Milan zette als een ware aanvoerder zijn medespelers op de juiste plek, maar vergat in zijn enthousiasme daarbij af en toe zijn eigen tegenstander.

 

Het duurde niet lang voor de score geopend werd. Het was Michiel die aan de rechterkant opkwam, een paar tegenstanders knap uitspeelde en scoorde. Even was daar verwarring, want de spelers van Theole riepen dat de bal over de zijlijn was geraakt. Het doelpunt telde echter toch. Theole kwam vrij snel daarna op gelijke hoogte, nadat er door de Arkelse defensie verkeerd werd gedekt. Het was opletten geblazen, want Arkel lette teveel op de bal en te weinig op de directe tegenstander.

 

Jasper wist van balverlies van Theole te profiteren en scoorde door de bal klinisch in de rechterhoek, vlak naast de paal te schieten. Even later kon Jasper vanuit een vrije trap, die hij na een prachtige actie zelf versierde, simpel scoren. Milan leidde de keeper een beetje af, waardoor de hoek open lag. Professioneel aangepakt!

 

De rust brak aan en leider Patrick gaf in de kleedkamer aan dat er op het lastig te bespelen kunstgras vooral goed moest worden samengespeeld. Bodie nam de plaats van Robin in op het doel. Een oud en vertrouwd gezicht hiermee dus weer in het keeperstenue.

 

De tweede helft startte en het was meteen Jasper, die na flink druk zetten de bal van de tegenstander wist over te nemen en simpel met het buitenkantje kon scoren. Kort daarop kon Michiel na een corner van Jasper afronden. De keeper liet de bal ongelukkig los en daar wist Michiel uiteraard wel raad mee. Het verzet van Theole was daarmee eigenlijk wel gebroken. Arkel kon daardoor de score verder opdrijven. Robin zette, na een knappe actie aan de rechterkant, voor op Michiel die de zesde Arkelse treffer wist te maken.

 

In de time-out die volgde gaf Jasper jammerend aan dat hij flink wat schoppen had gekregen. De tegenstanders werden geregeld dol gedraaid door de kleine knaap. Zijn spel vroeg er dus ook wel een klein beetje om. De time-out deed Theole in ieder geval goed, want ze kwamen direct tot scoren. Na een mooie actie van Milan kon Just bijna binnenschieten, maar de keeper van Theole voorkwam dat na goed en scherp uitkomen. Michiel vond even later de rechterbovenhoek, nadat hij vanaf links naar binnen draaide en van afstand de bal werkelijk prachtig langs de keeper krulde.

 

Maar Theole liet zich ondanks de ruime achterstand niet uit het veld slaan en kwam wederom tot scoren. Het bleef achterin dus wel een beetje opletten geblazen! Bodie speelde de bal via een fijne uittrap aan Michiel, die kapte en de bal bij Jasper in de voeten schoof. Jasper omspeelde vervolgens de keeper en kon de bal daardoor eenvoudig in een leeg doel schuiven. Mooie aanval! Michiel scoorde vervolgens nog een keer door de bal van afstand hard via de keeper binnen te knallen. Het Arkelse slotakkoord volgde vanuit een vrije trap, die door Robin in de verre hoek werd gejaagd.

 

Arkel vond het wel best, waardoor het spel de laatste minuten wat gemakzuchtig werd. Theole kon daar nog een keer van profiteren, waardoor de einstand van 4-10 werd bereikt. Arkel moest in het begin even wennen aan de snelheid van het kunstgras, maar wist de wedstrijd daarna vrij eenvoudig naar eigen hand te zetten. Complimenten ook aan de leider van Theole, die naast het coachen van zijn team, de wedstrijd prima begeleid heeft.

 

Volgende week staat er wederom een vroege uitwedstrijd op het programma, gelukkig wel wat dichter bij huis dit keer. Lekvogels JO10-1 is dan de tegenstander. Tot volgende week!!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!