Parallelweg 2
4241XS
ARKEL
tel. 0183-561600

Arkel - Het eerste meivakantie weekend heeft Arkel O23-1 overleefd. Zowel Arkel 1, 2 als O23-1 zaten krap in het aantal spelers. Het was weer passen en meten. Op een goed bespeelbaar C veld stond na veel oponthoud en 98 minuten voetbal een terechte uitslag van 1-1 op het virtuele scorebord.

De bezoekers uit Haaften startten goed. Haaften was gewoon feller en scherper in de duels, waardoor Arkel steeds achter de feiten aanliep. Veel balbezit, maar er werd simpelweg te weinig mee gedaan. De eerste helft was gewoon niet goed genoeg. Veel lange ballen. Daar moet Arkel het niet van hebben. Beide teams kregen wat kansjes en daar bleef het bij.

Het tweede bedrijf was van een hoger niveau met een fitter Arkel. Dennie kon zich bij Arkel 1 melden. Nik was zijn vervanger.

Het tempo ging snel omhoog en Arkel kwam goed uit de kleedkamer. Beide teams gingen vol voor de winst, waardoor de wedstrijd alleen maar leuker werd.

Haaften liet tien minuten na rust Tomas kansloos en kwam brutaal aan de leiding. Na de 0-1 achterstand moest Arkel echt gaan komen en kon Haaften loeren op een counter. Arkel gaf vol gas en creëerde een aantal kansjes, echter Haaften hield stand. Na het inbrengen van de 15 jarige spits van JO15-1 Siebe werd Arkel sterker. Deze “Arkelse Dolberg” liep meerdere keren vrij gemakkelijk door de verdediging van Haaften heen en versierde zo’n tien minuten voor tijd een terechte penalty.

De trap van elf meter werd door Han hard in de linkerhoek geschoten. Het stond weer gelijk. Beide teams gooiden nu nog meer energie in hun wedstrijd, echter na ruim negentig minuten voetbal moesten zowel Haaften als Arkel genoegen nemen met een punt.

Ondanks dat een aantal spelers totaal niet in de wedstrijd zaten werd er keihard gewerkt om een resultaat te behalen. Positief was de inbreng van JO18-1verdediger Divano en de eerder genoemde JO15-1 speler aanvaller Siebe.

Volgende week vervolgen we de competitie met een uitwedstrijd bij Theole. Aftrap 15.00 uur.

Wedstrijdfoto's mogelijk gemaakt door Wim de Bruijne Fotografie Haaften.