4207XB
GORINCHEM
tel. 0183-637786

Vorig jaar was er ijspret, nu was het meer zorgen dat de dakpannen en omvallende bomen niet op je hersenpan vielen. Tussen het natuurgeweld van de stormen Eunice en Franklin kon er gelukkig gevoetbald worden. Dit keer bij de Gorinchemse Jonge Spartanen in Dalem.

Parkeren is daar een uitdaging, net als het vinden van een plekje voor de warming up overigens.Scherpte was vereist tegen een welbekende tegenstander, die duidelijk aan de leiding staat in de competitie. Maar het mes zat niet tussen de tanden en de tegenwind (jazeker er was nog steeds wind) deed de rest. In slechts 16 minuten keken we tegen een 4-0 achterstand aan. Waar de eerste goal niet te houden was (prachtige kopbal), waren de andere goals meer dan vermijdbaar.
Toch kwam er na de 4-0 wel wat lijn in ons spel. Sterker nog, met wind tegen kwamen we met Jari, Raphael en Stijn regelmatig voor de goal van GJS. Tussendoor moest stand-in keeper Ryan nog 2 keer handelend optreden maar de kansen begonnen zich voor ASV op te stapelen, Maar de score bleef bij rust 0 uit 6 opgelegde kansen. Ruststand 4-0

Waar de eerste minuut van de rust in de kleedkamer er een was van een traan en nog een traan en af en toe een vloek, was de groep snel op het juiste spoor te brengen. "Zo zonde dat jullie jezelf niet belonen na zo'n beroerde start van de wedstrijd. Maak de kansen af. Het had 4-4 kunnen staan, maar zelfs met 4-0  in de rust, kun je hier gewoon nog winnen. Ga voetballen, speel elkaar gewoon aan en maak gebruik van wind door te schieten. Geloof er gewoon in, zelfs als het per ongeluk ook nog 5-0 zou worden".

En dat geloof was er in de 2e helft. Levi ging rechtshalf spelen, Lucas op de voorstopper plaats. Een grote storm van ASV aanvallen beukte op de GJS verdediging. Maar keer op keer strandden de mogelijkheden, totdat eindelijk het eerste doelpunt viel. De corner van Stijn werd door Rob achter de doelman gekopt. De hatelijke nul was weg. Sterker nog, toen ook nog een hoekschop van Stijn in een tijdeer binnen plofte begon de stress bij GJS toe te nemen.

De kansen op 4-3 gingen er echter niet in en toen een misverstand op het middenveld een counter van GJS inleidde stond het opeens 5-2. Wat een domper. Maar het geloof was er nog steeds. De 5-3 volgde na een aanval met als eindstation Raphael. De reserves konden niet meer blijven zitten toen de ene na de andere aanval werd opgezet naar het doel van GJS.

Maar helaas wederom een counter gooide de wedstrijd op slot 6-3 (GJS was effectief in de 2e helft zullen we maar zeggen). Toch was dit voor de mindset van de JO13 een prima dag. Nooit meer opkijken tegen de tegenstander, gewoon van eigen kracht uitgaan en brutaal zijn. Een eerste 20 minuten als vandaag willen we de toeschouwers nooit meer voorschotelen. De laatste 40 minuten wel. Helaas is er nu geen snel vervolg mogelijk door de naderende krokusvakantie. Maar wat in het vat zit verzuurt niet