Parallelweg 2
4241XS
ARKEL
tel. 0183-561600

Vandaag weer een thuiswedstrijd op Schoonzigt, op veld B staat om 10:30 de derby Arkel - Unitas op het programma, heel veel
bekenden van school zorgde vooraf al voor een beladen sfeertje, we waren vandaag helemaal compleet.
Na de technische bespreking door Youri begonnen we aan de warming up, en 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd gingen
we nog even naar binnen, terwijl Unitas nog niet op het veld aanwezig was, maar toen we terugkwamen voor de aftrap waren ze toch
gearriveerd, waarna de wedstrijd die onder leiding stond van scheidsrechter Thijs Schreuders kon beginnen.
we begonnen nog goed want binnen 2 minuten kreeg Siebe een grote 100% kans maar schoof de bal naast, even later wist Sem bij een grote kans het doel niet te vinden, en raakte Arjan bij een schietkans de bal maar half, zo bleef het 0-0, en rook Unitas met o.a. oud Arkel 1 trainer Jerome Seton op de bank zijn kansen, en bij de eerste mogelijkheid was het gelijk raak 0-1, Arkel bleef slordig spelen en ging vooral mee in het spel van Unitas, toch kwamen we op 1-1, nadat Arjan Sem met een dieptepass voor de keeper zette, en deze keer werd er keurig afgerond,
toch waren we niet bij de les, en bij een corner van Unitas stonden drie man te kijken hoe de spits van Unitas voor hen kroop en de 1-2 intikte (waren hier voor de wedtrijd geen duidelijke afspraken overgemaakt?), daarna was het rust en werd er flink gemokt op elkaar op weg naar de kleedkamer, in de rust werd er door de leiding een ouderwetse donderpreek gehouden die zijn uitwerking niet mistte in de tweede helft, Unitas werd vastgezet op eigen helft ,er werd goed druk gezet zodat we vaak de bal snel weer terug veroverden, veld werd breed gehouden, het duurde niet lang of Siebe werd binnen de zestien zowat onder het gras geschopt (zeer terechte strafschop!!!), aanvoerder Arjan liet de keeper vervolgens kansloos 2-2, er volgden verschillende doelpogingen maar
de verlossende 3-2 wilde nog niet vallen, totdat Arjan van ver op doel schoot, de Unitas keeper werd wat verblind door de zon, de bal stuiterde over hem heen en daardoor kon Sem de bal in het doel tikken eindelijk 3-2, de sfeer werd er binnen en ook buiten de lijnen niet beter op ,mede door de gorinchemse grensrechter die wel heel regelmatig onterecht  met de vlag omhoog stond, als daar dan van arkelse kant op gereageerd werd, kwam er weer weerwoord van de Unitas bank, gelukkig wist Simeon met een mooi schot de 4-2 te scoren, nadat Sem eerder nog de lat had geraakt. daarna werd er afgefloten, en wisten we deze verhitte derby gelukkig te winnen.
Volgende spelen we om 10:30 een uitwedstrijd tegen Hardinxveld JO15-2.