JO13-1 wint met 8-2 en is al kampioen na misstap van concurrent EBOH

Parallelweg 2
4241XS
ARKEL
tel. 0183-561600

Op een zonnig en warm Schoonzigt werd er vandaag afgetrapt tegen VVGZ (Voetbal Vereniging Gelukvogels Zwijndrecht). Na de gewonnen oefenwedstrijd tegen 1e klasser Groot Ammers was het vandaag weer voor het echie. De voorlaatste wedstrijd van het seizoen. En bij winst en een misstap van EBOH zou de kampioensvlag al gehesen kunnen worden. Bij andere scenario's wordt het kampioenschap volgende week beslist.

ASV begon gretig. Dit resulteerde snel in een kans. De tweede kans was het raak. Raphael had een droge harde knal in huis (1-0). Snel werd dit opgevolgd door Jari die op aangeven van Raphael de score verdubbelde (2-0).

VVGZ kwam langzaam beter in de wedstrijd, maar toch was het ASV die de score op 3-0 wist te brengen. Nadat Rob en Jari op doel beukten was Mo via de flipperkast het eindstation en hij schoot van dichtbij hard in.

Het spel van VVGZ kwam steeds meer uit de verf, omdat we de slag op het middenveld niet serieus aangingen na de ruime 3-0. De 3-1 kwam dus niet uit de lucht vallen. Sterker nog de tegenstander had na een regen van hoekschoppen meerdere kansen op de 3-2 (en zelfs al verder tellend de 3-3). Het bleef met wat kunst en vliegwerk op de doellijn (Sophie, Rob, Tygo, Pim) 3-1. En tot wanhoop van de tegenstander werd het met een uitbraak vlak voor rust 4-1 door Raphael.

Al met al gingen we dus met een riante voorsprong aan de ranja. De spelers voelden echter ook wel aan dat het niet helemaal soepel verliep dus waren in afwachting van de nodige aanwijzingen van de staf.

Met frisse krachten Lucas en Levi bij de aftrap van de 2e helft op het eerste veld, werd de wedstrijd al snel in het definitieve slot gegooid. Een goede 1-2 combinatie op het middenveld van Sophie en Timo werd vervolgd met het aanspelen van Lucas. Lucas ging over links langs zijn tegenstander. Waar iedereen een lage voorzet verwachtte schoot hij met recht in de korte hoek binnen (5-1). Een goed begin van de tweede helft.

Langzaam maar zeker werd de voorsprong uitgebreid. Eerst door Jari, toen door Raphael en als slot akkoord schoot Stijn de bal langs de keeper. Eindstand 8-2

Al met al een prima 2e helft na een matige 1e. Het publiek werd op 8 thuis-doelpunten getrakteerd. En misschien nog belangrijker op 2 x 30 minuten zonneschijn. De zonnebrandcrème was niet aan te slepen.

Een klein uurtje na de wedstrijd kwam het verlossende woord. EBOH JO13-1 had met 4-4 gelijkgespeeld tegen Heerjansdam JO13-1. M.a.w. toch kampioen. De feesttent staat al op het terrein maar het echte feest van de spelers zullen we maar volgende week vieren, na de laatste competitie wedstrijd. Deze is uit bij Sliedrecht.

Met sportieve groet

Andries van Duyvendijk

PS 1:

Er hebben zich geen verschuivingen voor gedaan in het algemeen wasklassement. Joke's was inzending na de wedstrijd tegen EBOH kon op de zelfde notering rekenen als haar eerste wasbeurt van het seizoen. Ondergetekende leverde vandaag zaterdag de schone kleren. Brandschoon uiteraard , maar zonder mededinging in dit klassement.

De laatste kanshebber zal Ingrid Steenis zijn. De wastas moest thuis afgeleverd worden, dus Ingrid begint wel met min een kwart punt.

PS 2:

De jongens en meiden van de JO13-1 maken stappen dit seizoen. Een wedstrijd opgeven is er niet bij en bij tijd en wijle wordt er heel aardig gevoetbald. Namens de begeleiding, van harte met het behaalde resultaat. Om trots op te zijn. En het geeft de Arkelse burger moed voor volgende jaar en de seizoenen erna.

PS 3:

Door naar betaald-voetbal wedstrijden te gaan, leer je ook weer als speler. Deze schrijver is nooit te oud om te leren dus gaat volgende week naar Valencia met zijn eigen team om op het terras te zitten (ehhh…naar het Mestalla stadion te gaan). Helaas niet naar de JO13 festiviteiten dus. Ik zie de live-stream wel tegemoet. Als tegenprestatie voor de absentie, bij deze de toezegging om volgend jaar met de (dan) JO14 naar 'het' stadion te gaan.