Parallelweg 2
4241XS
ARKEL
tel. 0183-561600

Vandaag stond om 09:00 uur de thuiswedstrijd tegen de JO10-2 van GJS op het programma. Een sterke tegenstander, dat wisten we van tevoren al. En tijdens de warming-up konden we ook direct al zien dat het ook een fysiek lastige ochtend zou gaan worden. Er liepen enkele stevige knapen tussen, dus Arkel was gewaarschuwd.

Iedereen was beschikbaar vandaag, dus dat betekende dat we met een wissel moesten gaan rouleren. Allereerst begon Dylan aan de kant. Luuk uiteraard op doel. Hij gaf aan dat hij van de week geoefend had op zijn uittrap en dat zou later ook duidelijk worden. Bodie speelde met Just en Milan achterin en voorin moesten Jasper en Michiel voor de doelpunten gaan zorgen.

De wedstrijd startte fel en Arkel kreeg al snel een aantal goede mogelijkheden via Jasper en Michiel, maar helaas konden zij niet tot scoren komen. De eerste uitval van GJS was dan ook jammer genoeg meteen raak. Er werd slecht gedekt en er kon vrij worden ingeschoten. Kort daarop werd het meteen 0-2 vanuit een corner, waarbij drie Arkelse verdedigers stonden te slapen.

Arkel gaf gelukkig niet op en kon via een prachtige actie van Dylan terug in de wedstrijd komen. Maar helaas kon GJS via twee afstandsschoten weer op een ruime voorsprong komen. Wederom lieten de Arkelse verdedigers de Gorcumse aanvallers vrij schieten. Gelukkig beseften de jongens dat ze het alleen op basis van hun voetbalkwaliteiten vandaag niet zouden gaan redden. Er moest geknokt worden en dat deden ze!

Arkel kwam prachtig terug in de wedstrijd. Allereerst was het Michiel, die na hoog druk zetten de bal meenam en in een één tegen één situatie koel kon afronden. Dylan maakte daarop zijn tweede en meteen ook zijn derde van de ochtend na een geweldige dribbel van Jasper aan de linkerkant. De voorsprong werd kort voor rust zelfs nog gepakt via een knap schot van Michiel.

De rust brak aan en complimenten werden gegeven over de geweldige inzet die de jongens het laatste gedeelte van de eerste helft lieten zien. Op basis van inzet werd een ruime achterstand omgezet in een voorsprong. Heel knap!

De tweede helft startte en net als in de eerste helft werd er flink geknokt. Tot grote kansen leidde dat echter niet, maar gelukkig werd er ook niets weg gegeven. Daar zorgden Just en Bodie wel voor. De beste kansen waren vreemd genoeg echter voor keeper Luuk, die twee keer achter elkaar vanuit een verre uittrap bijna tot scoren kwam. Er leek geen vuiltje aan de lucht in die fase.

Maar ineens scoorde GJS vanuit een corner, waarbij Luuk werd verrast. Zou Arkel het dan toch nog gaan weggeven? Gelukkig niet, want Milan bracht de bal vanuit een uittrap in het doelgebied waar deze door een verdediger van GJS ongelukkig in het eigen doel werd verwerkt. En vanuit een nieuwe uittrap kon Milan zelfs direct scoren en zorgen voor een ruime voorsprong.

Die voorsprong werd zelfs nog comfortabeler na opnieuw een prachtige uittrap van Luuk. De bal viel over de verdedigers heen en kon door Michiel knap worden binnengekopt. Het verzet van GJS was daarmee wel doorbroken. Kansen werden verder door beide kanten niet echt meer gecreëerd. Er was echter nog één snelle individuele uitval van GJS, vlak voor het einde van de wedstrijd, waardoor GJS de eindstand van 8-6 op het scorebord zette.

Een knappe wedstrijd waarin niet altijd even goed werd gevoetbald, maar waarin de jongens wel karakter toonden. Volgende week speelt de JO10-2 een uitwedstrijd tegen de JO10-1 van Dubbeldam. Tot volgende week!!