Parallelweg 2
4241XS
ARKEL
tel. 0183-561600

Qua verslagen van onze JO8 zijn we wat stil gebleven de afgelopen weken. Deze eerste periode is al weer bijna om, maar we willen hem toch niet zomaar voorbij laten gaan. Wat een verschil met toen ze in JO7 speelden. Geen 3 potjes van 10 minuten tegen 3 verschillende tegenstanders meer, maar 1 wedstrijd van 2 keer 20 minuten. Die dag is gewoon òf winst òf verlies òf gelijkspel.... We hebben iemand, die 'de keeper' is.... Wat is dat doel opeens groot.... En dat veld.... We kunnen rustig stellen, dat dit aardig wat energie vreet van onze kanjers en dat een wisselspeler geen overbodige luxe is.

Even nog het team: 9 spelers.... in willekeurige volgorde: Jesse, Jax, Jasper (de 3J's), Angelo, Pieter, Cas, Milan, Vince en Frank.

De eerste wedstrijden waren dus niet zo om over 'naar huis' te schrijven. Grote cijfers verlies en in rotweer.... Wat is daar nou leuk aan....? Later kwam de gewenning er wat bij, zette de vorm door en zo kwamen we bij de wedstrijd van vandaag: Thuis tegen GJS JO8-3. Helaas afmeldingen van Jasper en Cas, maar gelukkig dus 7 man over (en dus die oh zo hard nodige reservespeler).

Het was 08:30 uur verzamelen en de verjaardag van Vince! Hij had iets mee om uit te delen na de wedstrijd, maar hij zei erbij 'alleen als we goed hebben gespeeld'. Dus iedereen ging met een extra 'drive' richting het veld. Het was gezellig druk met aardig wat teams thuis en de veldjes waren weer zeer netjes uitgezet door de technische (nacht-)ploeg. De warming-up kon beginnen, even een paar challenges oefenen op de keeper en toen stond de klok op 09:00 uur.

Het fluitsignaal.... Er werd meteen goed overgespeeld en daardoor werd de druk er meteen op gezet, maar er werd goed weerstand geboden door GJS en er ontstond een goed evenwicht met zeer goed keeperswerk aan onze kant. Via een mooie voorzet konden wij onze 1-0 voorsprong verzilveren, gevolgd door de eerste time-out (10 minuten). Het spel werd vervolgd en weer was er evenwicht. Leuke actie's over en weer met goed samenspel. Hier konden wij de 2-0 uit halen, maar voordat we er van konden nagenieten lag de bal via een heel mooie doorbraak in ons doel.... 2-1. Einde van de eerste helft.

In de rust deden beide ploegen een keeperswissel. Het was weer even wennen en GJS kwam wat sterker naar voren. Met een sterk schot kwam de gelijkmaker.... 2-2. De wedstrijd was weer open en het publiek werd goed vermaakt. We weten het niet zeker, maar het zou door het aanmoedigen kunnen komen, dat we op dat moment met een counter op 3-2 voorsprong kwamen en zo de time-out in gingen. 'De beer was los' en met een counter en door goed overwicht kwamen we op 5-2. Toen kwam dan toch een beetje de vermoeidheid langs. Een foutje met de doeltrap werd meteen afgestraft (5-3) en door langdurig geplak voor ons doel lukte het niet om de bal weg te werken en werd het zelfs 5-4. Volgens mij was iedereen (behalve de tegenstander) toen blij, dat het eindsignaal werd gegeven.

Vince was van mening, dat er goed was gespeeld en begon in de kleedkamer meteen met uitdelen. Jongens, het was heel leuk om te zien. De inzet was bij iedereen aanwezig, een foutje van iemand werd meteen geaccepteerd en doorspelen maar. Jullie zijn een heel leuk team en hebben het fantastisch gedaan.