Parallelweg 2
4241XS
ARKEL
tel. 0183-561600

Vandaag werd er afgetrapt op een zonovergoten sportpark Schoonzigt. Na een paar mindere weken, waarin werd verloren van achtereenvolgens VVAC, Meerkerk en Ameide moest er vandaag gewonnen worden tegen de op papier wat mindere tegenstander Theole JO11-2. Deze ploeg had vorige week namelijk met 15-2 van Sparta'30 JO11-1 verloren, waar wij in de voorbereiding nog van hadden gewonnen. Aan de training van afgelopen week kon het niet liggen. Jordi van Mill en Jesse Hoogewoning (spelers van Arkel 1) hadden deze op zich genomen nadat hun eigen trainers deze week niet konden.

De wedstrijd begon met Luuk op doel, achterin Robin, Bodie en Jesse. Middenveld Dylan, Jasper en Michiel en in de punt van de spits Jim.
Levi, Milan en Deyeno begonnen als wissel. Jelle was deze week afwezig ivm een blessure.

Arkel was voor de wedstrijd door de leiding gewaarschuwd dat er vandaag uit een ander vaatje getapt moest worden en dat de duels vol aangegaan moesten worden. Dit werd goed opgepakt, want iedereen zat er bovenop. De bal werd ook lekker rond getikt en er kwamen verschillende kanjes uit voort, maar helaas werd de trekker nog niet echt niet overgehaald, de inzetten waren net te slap of niet goed genoeg in de hoek van de keeper.

Theole kon dankzij deze missers in de wedstrijd blijven en kreeg af en toe in de counter de mogelijk om ook de 1-0 op het scorebord te zetten, maar gelukkig was daar dan altijd weer Bodie, die een dijk van een wedstrijd speelde, of keeper Luuk die weer een paar wereld reddingen had. Het was dan toch Arkel dat net voor het kwartier de terechte 1-0 maakte. Michiel kreeg de bal van Bodie, die goed opgekomen was en schoot op doel. De keeper zat er nog aan, maar kon niet vorkomen dat de bal vervolgens langzaam het doel in hobbelde. Na 20 minuten werd er gewisseld en werd al snel de 2-0 gemaakt. Jasper kwam via rechts door gaf een voorzet die in eerste instantie werd geblokt door een speler van Theole, maar al snel was daar de net ingevallen Milan bij en die schoot hem vervolgens met links in de verre hoek. Er kwamen voor de rust nog een paar kleine kanjes via Jim en Jasper, maar die werden helaas niet benut. Russtand 2-0.

In de rust was het Levi die nog iets wilde vertellen aan iedereen. Hij had opgemerkt dat toen hij er in kwam na 20 miuten alles beter ging lopen en dat daardoor de voorsprong op het scorebord stond. Iedereen vond dit super leuk en lag helemaal in een scheur. Hierbij moet opgemerkt worden dat hij vandaag ook echt goed speelde.

Dan de 2de helft. In de 2de helft zagen we eigenlijk hetzelfde speelbeeld als in de eerste helft. Arkel was de betere ploeg en kreeg wat kansen, al bleef het wel opletten geblazen voor de tegenaanval. Arkel heeft deze competitie al eerder met ruime cijfers voor gestaan..... Deze kansen kwamen ook wat eerder tot stand doordat Patrick in de rust had aangegeven dat we niet teveel moesten breien, maar wat eerder de trekker over moesten halen. Het was uiteindelijk Michiel die zijn 2de van de wedstrijd kon maken. Na de zoveelste aanval vanaf de zijkant, wist hij een losgelaten bal van de keeper in de rebound binnen te schieten. Niet heel veel later werd ook de 4-0 gemaakt door Dylan die fel druk zette op zijn tegenstander, de bal veroverde en hem vervolgens snoeihard langs de keer schoot. Deze 4-0 was dan ook meteen de eindstand.

Volgende week staat er weer eens een uitwedstrijd op het programma. Om 10:00 uur wordt er gevoetbald bij Spata'30 JO11-1. Tot volgende week!