Parallelweg 2
4241XS
ARKEL
tel. 0183-561600

Vandaag de eerste thuiswedstrijd in de 2e fase van de competitie, thuis tegen OJC uit het Brabantse Rosmalen bij Den Bosch, een ontzettend grote vereniging met 2200 leden en maarliefst 165 elftallen en 10 velden, wij troffen vandaag de jo16-2, zij hadden vorige week gewonnen met 2-1 van Emplina, waar wij zeer ongelukkig met 4-3  verloren van SJO Linge jeugd in Beesd, we misten vandaag alleen Daan die geblesseerd is aan zijn enkelbanden, verder waren we met 15 man compleet inclusief Jim die zijn eerste wedstrijd van dit seizoen ging spelen na zijn blessure, om 10:30 werd er onder leiding van scheidsrechter Peters afgetrapt op het B-veld , Arkel nam gelijk het heft in handen, en na enkele minuten spelen stuurde Arjan Siebe de diepte in maar zijn schot belandde via de keeper op de binnenkant van de paal,  we bleven drukken en de bal was constant op de Rosmalense helft, het was wachten op de Arkelse openingsgoal, die kwam er ook, Arjan speelde Sem vrij, en Sem zette Siebe vrij voor de keeper en nu was het wel 1-0, we drukten door maar afstandschoten van Sem en Arjan gingen naast de goal, ook een vrije trap van Sem werd gepakt door de keeper, maar in de rebound was er niemand om het af te maken, toch kwamen we op 2-0, na een steekballetje van Sem, wist Siebe de keeper in tweede instantie te passeren 2-0, even voor rust was er nog het eerste schot van OJC maar deze ging ruim naast de goal van Sjors, daarna was het rust, en werd afgesproken gewoon zo door te gaan, alleen de passing moest zuiverder, de tweede helft begon met een mooie combinatie met Lendell Siebe en Sem waarna de bal bij Arjan kwam maar zijn schot vloog naast, daarna kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht, niet dat Rosmalen nou zoveel beter ging spelen, maar Arkel werd slordiger, en we gaven wat meer ruimte weg, halverwege de tweede helft kregen we een wake up call, toen de snelle rechtsbuiten van OJC via Sjors op de paal schoot waarna Sjors de bal kon oprapen, maar niet veel later was het weer diezelfde speler die op Sjors af kon, weer redde sjors maar nu kwam de bal bij een tegenstander die de 2-1 binnen tikte, daardoor kregen we nog een spannende slotfase, maar vooral omdat we zelf de 3-1 niet maakte want OJC wist geen kans meer te creeren ze liepen alleen maar buitenspel, eerst schoot Siebe recht op de keeper, daarna was het twee keer Jeroen die alleen voor de keeper kwam, de eerste keer speelde hij de bal te ver voor zich uit waardoor de keeper kon redden en de bal net naast ging, de tweede keer, schoot hij te gehaast waar hij eigenlijk nog door had moeten lopen, weer even later een mooie voorzet van Jeroen maar de Arkelse spitsen waren net te laat om de bal binnen te werken, en vlak voor tijd, had Sem de 3-1 op zijn schoen na een mooie voorzet van de rechterkant kon hij vrij inschieten, maar helaas op de keeper, maar toen volgde het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Peters, en wisten we na een reeks nederlagen eindelijk weer eens en terecht te winnen.
Volgende week spelen we de verre uitwedstrijd in Den Bosch, om 10:30 is op sportpark Empel-zuid, Emlina jo16-2 de tegenstander.