Riek 1
5236PS
'S-HERTOGENBOSCH
tel. 073-6422429

Vandaag word er afgereisd naar de hoofdstad van de provincie Brabant Den Bosch waar op sportpark Empel-zuid Emplina jo16-2 de tegenstander is, we missen Daan en Albin (geblesseerd) en Jeroen (ziek), dus we hebben 13 man, na een rit van zo'n 35 minuten komen we aan op het grote sportpark van Emplina ,een vereniging met zo'n 1500 leden en 6 speelvelden, we gingen op zoek naar een kleedkamer, maar we waanden ons in een aula in de pauze tussen de lessen op school zo ontzettend druk was het in het fraaie clubgebouw van Emplina, er werden dan ook 46 wedstrijden afgewerkt op het sportpark en das was alleen jeugd omdat de senioren op zondag voetballen, na het omkleden en de bespreking door Youri, gingen we naar veld 4, waar exact om 10:30 werd afgetrapt, in het begin was het af tasten tegen deze onbekende tegenstander, we kwamen al snel op voorsprong , nadat Arjan door Lendell werd aangespeeld, schoot hij de bal langs de keeper in de rechterhoek 0-1, maar we waren niet echt scherp , mede door enkele feestjes op de avond ervoor, en Emplina kwam opzetten doordat ze gewoon veel feller waren dan de Arkel spelers waardoor veel duels verloren gingen, ook Lendell moest zich geblesseerd laten vervangen, al snel viel de gelijkmaker door een schot (of was het toch een voorzet) die bij de tweede paal over Sjors heen in het doel viel, een paar minuten later keken we al terecht tegen een achterstand aan, na een uitgespeelde aanval werd de 2-1 binnen getikt, toen werd Arkel wakker en kantelde de wedstrijd, Vincent veroverde de bal op zijn eigen helft en dribbelde op en werd niet aangepakt, op 25 meter van het doel, besloot hij te schieten, en de bal vloog prachtig tegen de touwen 2-2, even later krijgen we een corner, de keeper komt uit om de bal weg te stompen, maar hij haalt Siebe daarmee onderuit, om daarna pas de bal te raken eigenlijk moet de bal op elfmeter maar dat gebeurd niet, we gaan richting rust, en komen toch weer op voorsprong, op het middenveld tikt Arjan de bal over zijn man heen, en voordat de bal de grond raakt tikt hij de bal met buitenkant rechts op Sem die alleen op de keeper af kan en hem koelbloedig passeert 2-3, net voor rust is er nog een knappe redding van Sjors waarmee hij de gelijkmaker voorkomt ,dan is het rust en gaan we ons (met name de coaches en meegereisde ouders opwarmen in de kantine/kleedkamer). de tweede helft is meer spannend dan goed, het begint als Sem op links langs zijn man glipt en naar binnen trekt, hij word door zijn tegen stander van achter onderuitgelopen, maar onze Bas Nijhuis van dienst legt het uit als een schouderduw??, we laten de tegenstander komen, maar die worden eigenlijk nauwelijks gevaarlijk, ze hebben wind mee maar alle diepe ballen die ze geven komen bij Sjors , we kunnen zelf de wedstrijd beslissen, maar Siebe slaagt er twee keer niet in om de Bosche doelman te passeren, dan is er 10 minuten voor tijd weer zo'n situatie, de keeper verspeeld de bal aan Siebe, in een poging de bal alsnog weg te werken , schopt hij Siebe hard onderuit zonder ook maar de bal te raken, maar weer grijpt de man met de fluit niet in en tot verontwaardiging van heel Arkel laat hij gewoon doorspelen, hierdoor slaat alsnog de vlam een beetje in de pan, omdat er door Emplina een paar vervelende overtredingen worden gemaakt, waar door geirriteerde Arkel spelers dan weer op werd gereageerd, gelukkig hielden we het achterin dicht, en werden de drie punten over de streep getrokken, geen goede wedstrijd van onze kant op een hobbelig veld, en een harde koude wind, maar met  drie punten in de tas konden we weer terug naar Arkel.
Volgende week spelen we weer uit, om 12:15 is op sportpark Gelkenes, Groot ammers jo16-1 de tegenstander.