Riek 1
5236PS
'S-HERTOGENBOSCH
tel. 073-6422429

Vandaag mogen we na een kleine 2 maanden winterstop weer de wei in, we spelen gelijk een verre uitwedstrijd in de Brabantse hoofdstad Den Bosch, waar op sportpark Empel-zuid, Emplina jo16-2 de tegenstander is, deze ploeg hebben we ook al getroffen in de 2e fase en toen werd  er met 2-3 gewonnen, we hebben een waslijst aan afwezigen, Siebe, Daan, Albin en Sam zijn of afwezig of geblesseerd, er word omgekleed, waarna Youri de technische bespreking houdt, we beginnen met Sjors in de goal, achterin Jim,Vincent, Simeon en Yehor, op het middenveld: Teun, Lendell, Eyman, Arjan(c), en Jeroen, en Sem voorin, en Ayaanle op de bank, het is de bedoeling om compact te spelen, en hoog druk te zetten, we beginnen gelijk goed, Emplina word vastgezet, en het spel speelt zich hoofdzakelijk af op de Brabantse helft, veel kansen zijn er niet, we zien schoten van Sem en Arjan, dan een voorzet van Lendell, maar bij de tweede paal is Jeroen net te laat om de bal tussen de palen te krijgen, dan komen we goed weg als Sjors een Emplina inzet kan keren maar de rebound is voor een tegenstander die zwaar gehinderd de paal raakt, maar in de tegenaanval word Sem bereikt die op de Emplina doelman stuit, de bal komt echter voor de voeten van Lendell die met een mooi boogballetje de keeper passeert 0-1, we pakken gelijk door als Arjan aan de rechterkant zijn man passeert, en de bal voorgeeft, de bal zeilt echter over de keeper heen en slaat bij de tweede paal tegen de touwen 0-2, daarna word de eerste helft zonder problemen uitgespeeld en is de wedstrijd volledig onder controle, in de rust word afgesproken gewoon zo door te gaan, waarna Tomas en Youri vertrekken richting Haastrecht om zich bij het eerste te voegen,de tweede helft is een ander verhaal, Emplina komt super gemotiveerd uit de kleedkamer, en bij Arkel zijn we nog niet wakker, plotseling worden de meeste duels verloren, lopen we uit de organisatie, en word er niet meer gevoetbald, maar alles paniekerig weg geschoten, we komen verschillende keren zeer goed weg, en Sjors houd ons op de been, maar na een kwartier komt toch de 1-2 op het denkbeeldige scorebord, en ook nu is het een voorzet die er zomaar invalt, Emplina wil nu meer, maar op het middenveld word de bal verspeelt aan Lendell die Sem alleen voor de keeper zet, en Sem weet hem ook te passeren 1-3, Emplina is wat van slag en het word een rommelige wedstrijd met veel balverlies, maar het lijkt dat we hem zonder veel problemen kunnen uitspelen, totdat we 7 minuten voor tijd weer verschrikkelijk slap het duel aan gaan, en ons kinderlijk eenvoudig laten uitspelen, het afstandschot valt vervlogens binnen achter een kansloze Sjors, dat word nog even billenknijpen, maar Eyman en Arjan gaan de verdediging assisteren en Emplina word niet echt gevaarlijk meer, we proberen te counteren en Sem is soms levensgevaarlijk, maar word ook diverse keren ontzettend hard aangepakt, net voor tijd is het weer Arjan die Sem diep stuurt en weer word Sem grof onderuit geschoffeld, daarna krijgt hij ook nog eens een zet van zijn tegenstander die met geel eruit gestuurd word, Emplina denkt alleen nog aanvallend, maar de vrije trap van aanvoerder Arjan is schitterend vanaf de zijkant, op de vrijstaande Eyman, en hij kopt Arkel in veilige haven 2-4, gelijk daarna word er afgefloten, en zijn de eerste drie punten binnen.
Volgende week spelen we een thuiswedstrijd op Schoonzigt, om 10:30 is VV Streefkerk jo16-1 de tegenstander.