Parallelweg 2
4241XS
ARKEL
tel. 0183-561600

Na een verdienstelijke 5-3 nederlaag tegen koploper Theole en een teleurstellend gelijkspel tegen Hedel (0-0, met een kansenverhouding 25-3 in het voordeel van Arkel), stond deze ochtend de strijd tegen LRC op het programma.

Uit werd er een aantal weken geleden nog met 7-2 verloren tegen LRC, dus van onderschatting kon sowieso geen sprake zijn.

De aftrap van de wedstrijd werd verricht onder het toeziend oog van de burgermeester van de gemeente van de tegenstander. Hij had in ieder geval een potje voetbal uitgekozen, waar AS Roma – Feyenoord bij in het niet viel.

Na een beginfase met een aantal corners tegen, kwam Arkel meer in de wedstrijd. Arkel liet zien dat het de huid duur zou verkopen. Vroeg storen via Stijn en Levi en via het middenveld snel de spitsen aanspelen kwam goed uit de verf. LRC kwam er langzaam maar zeker steeds minder aan te pas. Na een paar speldenprikken ging de bal via Odin naar Raphael. Raphael benutte zijn snelheid en schoot onberispelijk raak (1-0).  Na een aantal minuten met op en neer gaand spel kwam de bal via Jari en Rob bij Raphael. Hij gaf de assist snel op Stijn en Stijn's schot trof prachtig doel (2-0). Helaas gingen de kansen op 3-0 er helaas niet in, maar het Arkelse publiek kon tijdens de rust met deze voorsprong toch met een glimlach aan de koffie. En het zonnetje werkte ook nog eens mee :-)

In de tweede helft ging het spel op dezelfde voet verder. De goed leidende scheidsrechter moest aardig wat meters afleggen, maar zag daardoor wel dat Arkel een penalty verdiende na een overtreding van hun laatste man. Wie de penalty zou nemen zorgde voor wat 'discussie' onder de linkspoten.  Uiteindelijk nam Stijn de penalty, maar de keeper redde knap.

Door het niet maken van de 3-0, begon LRC de fysieke beuk er meer in te gooien. Lucas coachte echter zijn verdedigende linie Sepp, Tygo en Charissa met verve. Arkel nam na een tijdje toch weer meer het heft in handen. De beuk van de tegenstander werd helaas gemener. Een uitval die er veelbelovend uitzag werd door een Vinnie Jones achtige tackle van achteren bij Rob ongedaan gemaakt. Dit zorgde voor een donkergele kaart, een geblesseerde Rob en de spreekwoordelijke vlam sloeg in de pan. De foto met de de expressie van de 2 dames in het team zegt eigenlijk genoeg.

Toen daarna de volgende aanval richting de 3-0 werd afgevlagd ivm vermeend buitenspel was de vlam ondertussen verworden in een flink fik. Het VAR lijntje van de grensrechter stond op zijn zachts gezegd niet haaks op de zijlijn.

Scheidsrechter van dienst, André, restte maar 1 ding….een afkoelingsperiode.

Na deze extra rust was er eigenlijk niet zo veel aan de hand totdat Luke uit het niets de bal op zijn arm kreeg. Day betekende helaas wel een penalty tegen. Keeper Dennis was dit keer kansloos op de inzet (2-1). Na een paar spannende minuten volgde dan toch het verlossende eindsignaal. Met luid gejuich werd de overwinning gevierd.

Drie punten en belangrijker, de manier waarop er werd gevoetbald stemde tot meer tevredenheid.

Op 6 mei volgt er een oefenwedstrijd tegen Ameide. Op 13 mei is de volgende competitiewedstrijd ingeroosterd. Uit tegen Papendrecht JO14-1

Met sportieve groet,

Andries

PS:

Burgermeester Sjors Frohlich, bij menigeen vroeger beter bekend als radio DJ (Radio 3, Langs de Lijn) blies voor de wedstrijd via twitter hoog van de toren. Tja, dan krijg je uiteraard het deksel op de neus. Maar de complmenenten naderhand sieren deze sportliefhebber.