Arkel JO11 verliest onnodig van SteDoCo - Arkel

Arkel JO11 verliest onnodig van SteDoCo

Arkel JO11 verliest onnodig van SteDoCo

SteDoCo JO11-1

3 - 2

Arkel JO11-1

Competitie

1e klasse (3e fase) 01

Datum

28 januari 2023 10:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark SteDoCo
Groeneweg 59
4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Na een paar weken niet te hebben gevoetbald kon er vandaag dan eindelijk weer eens afgetrapt worden, dit keer in Hoornaar tegen de JO11-1 van SteDoCo. Eerder werd hier al met 0-4 van verloren, dus de jongens van Arkel waren gewaarschuwd. Robin was deze week afwezig, waardoor we weer met drie wissels van start gingen in de volgende opstelling; Luuk op het doel, daarvoor stonden Jesse, Milan, Bodie en Dylan. Jasper, Jim en Michiel speelden in de voorhoede. Levi, Deyeno en Jelle bleven even aan de kant.

 

De wedstrijd begon en leek voor Arkel in eerste instantie de goede kant op te gaan. Het overwicht was er, SteDoCo kwam er in de beginfase niet echt aan te pas. Het leek wel of ze nog wakker moesten worden, hoewel de wedstrijd op het heerlijke tijdstip van 10:30 uur verre van vroeg was begonnen. Het Arkelse spel was niet goed, er werden enorm veel fouten gemaakt en de bal werd vaak zomaar naar voren getrapt, zonder dat daar enig idee achter zat. Van beide kanten was het dus niet best.

 

Maar Arkel kwam toch op voorsprong, nadat Dylan een corner vakkundig binnen werkte. Blijdschap alom! Op dat moment leek Arkel een makkelijke ochtend te gaan krijgen, want er waren achtereenvolgens een behoorlijk aantal kansen, die vanwege het gebrek aan scherpte helaas onbenut bleven. Dat was, achteraf gezien, het moment waarop Arkel eigenlijk flink had moeten toeslaan, want het spel en de organisatie zakten daarna als een kaartenhuis in elkaar. Ballen stuiterden van voeten, pasjes kwamen niet aan, schoten op doel vlogen naast, maar belangrijker; duels werden veel te slap aangegaan en eigenlijk ook bijna allemaal verloren.

 

SteDoCo kwam steeds beter in de wedstrijd, vooral omdat Arkel dat ook toeliet. Het duurde dan ook niet lang voordat SteDoCo op gelijke hoogte kwam, na moeizaam uitverdedigen. Vrij kort daarop kreeg Arkel het weer niet voor elkaar om een bal in het eigen doelgebied goed weg te krijgen, waardoor SteDoCo de 2-1 vrij makkelijk kond scoren. SteDoCo nam het initiatief over en ging steeds beter spelen. Arkel mocht van geluk spreken dat het met een achterstand van slechts 2-1 de rust in kon gaan.

 

Meegereisde ouders (en opa’s) hoopten dat de Arkelse jongens de tweede helft weer naar zich toe konden trekken. Het spel werd er helaas niet veel beter op, veel duels werden nog steeds niet gewonnen, of werden zelfs niet eens aangegaan! Daartegenover stond dat SteDoCo de scherpte ook totaal kwijt was en een aantal goede mogelijkheden om de zeep hielp. Het was, zoals zo vaak, vooral aan keeper Luuk te danken dat deze ochtend voor Arkel niet veel erger werd. Hij had, net als in de eerste helft, weer een aantal fantastische reddingen in huis.

 

Arkel creëerde zo nu en dan ook wel wat gevaar, maar het was allemaal veel te matig. Gelukkig was het Jasper, die voor nieuwe hoop zorgde, nadat hij, na het passeren van een tegenstander, de bal hard in de verre hoek schoot. Op dat moment leek Arkel de wedstrijd toch naar zich toe te gaan trekken. De druk werd opgevoerd en SteDoCo leek te gaan bezwijken. Maar helaas was daar ineens een snelle tegenaanval, waarbij de inzet in eerste instantie nog werd gekeerd door Luuk, maar de rebound daarvan hard werd binnen geschoten. Wat een domper!

 

Arkel deed in de slotfase nog zijn best om weer op gelijke hoogte te komen, maar de spaarzame kansen werden helaas niet omgezet in doelpunten. De stand van 3-2 bleef daardoor op het scorebord staan, waar een gelijkspel eigenlijk wel terecht zou zijn geweest, gezien het spelbeeld. Jammer, jammer, jammer, maar Arkel heeft het over zichzelf afgeroepen, door de wedstrijd niet vol in te gaan. Gelukkig werden de jongens na de wedstrijd nog getrakteerd op een mooie goodybag en een bijbehorende oorkonde. Dit vanwege de zeer sterke tweede fase die de jongens hadden afgewerkt. Een leuk initiatief van een aantal ouders om de goed presterende knapen van de JO11 nog even in het zonnetje te zetten. Erg leuk!

 

Volgende week zal er tegen Alblasserdam toch echt uit een ander vaatje getapt moeten worden, willen ze deze wedstrijd in winst gaan omzetten. We gaan weer keihard trainen komende week en hopelijk gaat het dan volgende week weer beter. Tot volgende week!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!