Parallelweg 2
4241XS
ARKEL
tel. 0183-561600

Op deze woensdagavond een inhaalwedstrijd, op Schoonzigt, tegenstander is RKVV Emplina jo16-2 uit (Empel) Den Bosch, deze ploeg stond een plaatsje boven ons in de ranglijst, in de uitwedstrijd was met 2-4 gewonnen, en ook voor de winterstop hadden we ze al een keer met 2-3 verslagen, maar vandaag waren ze met een grote selectie met wat geleende spelers afgereisd naar Arkel, dat kan natuurlijk als je wel 3 jo-16 elftallen hebt, bij deze grote vereniging, wij hadden 13 man, we misten Ayaanle, Daan en Albin, vooraf werd het belang van deze wedstrijd nog maar eens benadrukt, bij winst gingen we over Emplina heen op de ranglijst, we begonnen in dezelfde opstelling als afgelopen zaterdag tegen MVV'58, en om 19:30 werd er onder leiding van Ronald Rozendaal afgetrapt op het C-veld tegen de in Blauw/geel gestoken Brabanders, in de eerste helft hadden we het moeilijk, Emplina speelde met 5 man op het middenveld en zette hoog druk, waardoor we niet in ons spel kwamen, ook al omdat Emplina een stuk feller was en veel duels en tweede ballen won, toch stond het achterin goed, en werd er niet veel weg gegeven, we hadden zelfs op 1-0 moeten komen maar Siebe schoot een grote kans net voorlangs, toch kwamen we achter, na een schot op de lat, de Arkelse defensie bleef staan, maar de spits van Emplina niet en hij volleerde de terugspringende bal in het net achter een kansloze Sjors 0-1, het spel speelde zich hoofdzakelijk op het middenveld af, toch kregen we wel kansen, Siebe ging alleen op de keeper af, en werd in de zestien wel of niet rechtmatig afgestopt, maar de scheidsrechter vond het helaas niet genoeg voor een strafschop, aan de andere kant ging een afstandschot van Emplina rakelings langs de paal, na een half uur spelen moest Emplina 10 minuten met 10 man verder, na een harde overtreding op Sem waarvoor geel werd getrokken, maar deze overtal situatie leverde niets op, zodat de ruststand 0-1 was, in de rust werden de puntjes op de i gezet, belangrijkste was dat we uit een ander vaatje moesten tappen, want het was in de eerste helft wat mat en ongeconcentreerd, dit was niet aan dovemans oren besteed, want in de tweede helft zagen we een ander Arkel, de tegenstander werd vast gezet, veel duels werden nu wel gewonnen,  en Emplina kwam veel minder aan hun combinatie voetbal toe, en moest steeds vaker de lange bal spelen, wat vaak balverlies opleverde, achterin speelde Emplina met 3 man, en ze gaven veel ruimte weg achter de verdediging, dat is vragen om problemen met onze snelle spitsen, en enkele spelers met een goede lange pass, eerst was het Arjan die Siebe wegstuurde in de diepte, hij was net eerder bij de bal dan de keeper en, legde breed op de meegelopen Eyman, en het was weer gelijk 1-1, Emplina was nauwelijks van de schrik bekomen of het was weer raak, weer was het Arjan die Siebe diep stuurde, en nu kon hij zelf afronden, door de bal langs de keeper in de verre hoek te schieten, we gingen door, Jeroen veroverde de bal bij de acherlijn, en legde terug op Arjan, maar die raakte de bal niet vol , Emplina ging weer op jacht naar de gelijkmaker, maar Eyman kon wegwerken, en Arjan kon alleen op de keeper af die hij uitspeelde, waarna de meegelopen Jeroen de bal in het lege doel kon schieten 3-1, daarna werd Jeroen gelijk gewisseld voor Yehor, we probeerden de voorsprong uit te bouwen, en Sem speelde Arjan vrij die de 4-1 langs de Brabantse doelman schoof, maar helaas stond de grensrechter wel of niet terecht?? met de vlag omhoog, we zullen het nooit weten, want de VAR had een vrije avond, 10 minuten voor tijd hielpen we Emplina onbedoeld weer terug in de wedstrijd, door een te korte terugspeelbal, die werd afgestraft 3-2, we kwamen nog 1 keer goed weg toen een kopbal net over de lat ging, maar verder werd Emplina niet echt gevaarlijk meer, dus floot Ronald na 3 minuten blessuretijd voor het einde. en wonnen we na een matige eerste helft, en een goede tweede helft, en klommen we op de ranglijst naar de 5e plaats, zaterdag spelen we weer thuis tegen de kampioen OJC Rosmalen jo16-3, de aftrap op Schoonzigt is zoals gebruikelijk 10:30.