26'

F-pupillen zaterdag, F1, 3e klasse F323

25 april 2015 9:00

Ronald Rozendaal

Vandaag was het dan zover; de kampioenswedstrijd tegen Leerdamsport F2, we moesten het doen zonder onze keeper Jimmy die op vakantie is, Jim stond zodoende vandaag in het doel, achterin staan Yoep en Arjan, op het middenveld Daniel en Jeroen en voorin Jay en Siebe, het zou een echte kampioenswedstrijd worden met veel spanning en geen goed voetbal, onder leiding van Ronald ging de wedstrijd van start en het ging gelijk op, Leerdam had een paar goede technische spelers waar we onze handen aan vol hadden, gelukkig hield Jim zijn doel schoon, Arjan en Yoep hielden het achterin goed dicht en als het kon kwamen ze op, Yoep schoot van afstand en door een woud van benen vloog de bal via de keeper in het doel 1-0 voor, we bleven hard werken en waren de betere ploeg, maar het bleef oppassen voor de Leerdamse counters, we kregen kansen, maar de bal wilde het doel niet in, maar vlak voor rust was het toch raak door Jay en konden we met een redelijk veilige voorsprong de rust in, in de tweede helft konden we niet beter beginnen want binnen twee minuten lag de 3-0 in het Leerdamse doel door Siebe, hierdoor werd de concentratie wat minder, en uit een tegenaanval wist Leerdam de 3-1 aan te tekenen, we waren weer wakker en Jay speelde Siebe vrij voor de goal wat 4-1 betekende, we liepen allemaal te veel naar voren en de verdediging werd wat verwaarloosd wat in 4-2 resulteerde, Jay bracht met een afstandschot de marge weer op drie, waarna Leerdamsport de eindstand op 5-3 bepaalde.
Toen vond Ronald het genoeg geweest en floot af, en konden de armen de lucht in, en konden we de beker en onze kampioensmedailles op gaan halen.
Een heel knap resultaat omdat de ploeg grotendeels bestaat uit 1e jaars F-spelers, en in de winterstop nog 3 spelers vervroegt naar de E zijn gegaan, hadden we niet verwacht dat we na de winterstop weer voor kampioenschap konden gaan, maar door hard werken en ook vaak goed voetbal is het toch gelukt , klasse!!!!!