Peursum MO13-1

Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, 3e klasse 04

5 november 2016 9:15

Joop Killian

Arkel – De meiden van ASV Arkel hebben op het eigen veld een mooie, maar krappe zege op Peursum geboekt. Het duel eindigde in een terechte 3-2 overwinning.

Met een complete spelersgroep van 10 spelers kwam Arkel voortvarend uit de startblokken. Myrit startte als keeper, omdat ze een blessure heeft. Arkel leek een gemakkelijke ochtend te krijgen, want de gehele 1e helft hadden de blauw witten het beste van het spel. Met 2 keer achter elkaar een bal op de paal liet Arkel het echter liggen. De oude voetbalwet is van kracht, want als je zelf niet scoort valt hij aan de andere kant.  Vlak voor rust was de eerste kans van Peursum gelijk raak en ging Arkel met een 1-0 achterstand de rust in.

Arkel drong na rust direct aan en kreeg het loon na werken. Na een valpartij en voorbereidend werk van Isa kwam de bal bij Indy terecht. Uit een voorzet van Indy scoorde Ocean de bevrijdende 1-1. Binnen een minuut scoorde Anna met een echt rolletje de 2-1. Arkel leefde op en ging op zoek naar een grotere overwinning. De derde treffer kwam er dan ook! Het was Janiek die met een wel gemikt schot de beslissende goal maakte.

Het waren de Giessenburgerse meiden (met roze shirts) die echter vanuit het niets de 3-2 maakten. Peursum geloofde er weer in en Arkel moest vrezen voor de gelijkmaker. Arkel overleefde gelukkig het slotoffensief  en kan zich gaan richten om het gevecht om de derde plaats in de 3e klasse.

Scheidsrechter Killian kreeg na afloop nog de complimenten van Peursum voor het uitstekend leiden van deze streek derby.

Volgende week gaan de meiden op jacht naar de derde plaats in de uitwedstrijd tegen Hardinxveld.