sv Meerkerk MO13-1

Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, 3e klasse 04

26 november 2016 9:15

Joop Kilian

Arkel - Op een koud, maar prachtig Schoonzigt was het een drukte van jewelste. Kwamen al die toeschouwers voor de meiden? Nee, dit bleek niet het geval! JO9-1 kon kampioen worden! Voor MO13-1 stond wel de 3e confrontatie tegen Meerkerk op het programma. De competitiewedstrijd ging uit nipt verloren, doordat Arkel met een ziek en geblesseerd team speelde. De bekerwedstrijd werd wel gemakkelijk gewonnen. Wedstrijd nummer 3 werd nu ook een 3-0 overwinning!

De eerste 10 minuten waren niet om over naar huis te schrijven. Pen en papier bleven dus lekker in de jaszak. Gelukkig werd het beter daarna en kwamen er wat kansjes. Het was echter wachten tot de 20e minuut. Na een uitstekende steekbal van Janiek werd Ocean weggestuurd. Ocean twijfelde geen moment en drukte af. 1-0 voor Arkel en de ban was gebroken!

Arkel ging op zoek naar meer. Een kopie van de 1-0 was in minuut 25 een feit. Weer werd Ocean bereikt door een pass van Janiek. De 3-0 voor rust hing in de lucht, maar de prima keepende goalie van Meerkerk voorkwam een grotere achterstand.

Ook na de rust waren de beruchte 10 minuten niet best. Scherpte ontbrak en er werd gezellig met elkaar gesproken over andere zaken dan voetbal. Meerkerk bleef daardoor in de wedstrijd en begon zowaar met een brutaal offensief de wedstrijd te domineren. Net op tijd werden de meiden van Arkel weer wakker geschut. Centrale verdediger Carmen gaf het goede voorbeeld. Zonder schroom werden er weer duels gewonnen, waardoor de felheid weer terug was. Naomi, Joëtte en Inez waren weer messcherp en Indy bestreek weer ouderwets de gehele rechterkant.

Kleine kansjes waren er  voor de rappe “Prins” en Ocean. 10 minuten voor tijd was het over en uit met de ambities van Meerkerk. Isa speelde Ocean handig aan, die geen moment twijfelde en de keeper kansloos liet. Het was Myrit die vlak voor tijd Arkel behoedde voor een tegentreffer. Met een mooie safe hield ze haar doel keurig schoon!

In een sportieve wedstrijd kan de nummer 3 Arkel zich op gaan maken voor de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie. Pas een week voor kerst (zaterdag 17 december) wordt de wedstrijd op Sportpark “De Put” tegen VVAC gespeeld. Van een goed wedstrijdritme is dan gelijk geen sprake meer, want de komende 2 weken staat er geen wedstrijd voor MO13-1 op het programma.

Arbiter Killian floot overigens zijn 5e wedstrijd op rij bij MO13-1. Voor de statistieken een prachtig resultaat natuurlijk!