HSSC '61 MO13-1

10 december 2016 9:15

Ronald Rozendaal

Opstelling

Arkel – De meiden van ASV Arkel MO13-1 hebben op de thuishaven sportpark Schoonzigt de eerste oefenwedstrijd op groot veld geboekt. In een uiterst sportieve en leuke wedstrijd werden de meiden uit Hei- en Boeicop met 3-0 verslagen.

Niets werd aan het toeval overgelaten. De meiden van coach Humprey Prins mochten aantreden op het A veld en speelden in het prachtige Arkels blauw. Top arbiter Ronald Rozendaal werd door de scheidsrechters commissie aangewezen voor deze “test” wedstrijd. Assistent trainer Nik de Bruin was de assistent scheidsrechter.

Nummer 12 Luna startte als wissel.

Vanaf minuut 1 was het duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Vorig seizoen hebben deze teams ook 7-7 gespeeld in dezelfde competitie. Vastberaden en met een tikkeltje gezonde spanning betrad Arkel het veld om er leuke wedstrijd van te maken. Met in fases goed veldspel was het eerste kwartier voor Arkel. Anna en Isa hielden het veld keurig breed, zodat het middenveld veel ruimte kreeg om naar binnen te trekken. Ocean kreeg in die fase wat kleine kansjes met wat afstands schoten, maar echt gevaarlijk werd Arkel niet. Nieuwkomer Luna viel halverwege de 1e helft in. In deze fase pakte HSSC’61 het initiatief. De handige aanvaller van Heicop schoot met een goed schot op het doel van Arkel, maar Indy pareerde de inzet fantastisch.

De 2e helft gaf Indy de keepers handschoenen over aan Ocean. Arkel speelde nu naar de kantine toe en kreeg weer wat kansjes met schoten op het doel van HSSC’61. De keeper was echter steeds de baas over de bal. Ook de Arkelse goalie Ocean hield met een prachtige redding haar doel schoon. De wedstrijd leek te gaan eindigen met een bloedeloze remise.

Het venijn zat ‘m in de staart! Indy scoorde vanaf de linkerkant met een prachtig afstandsschot met de binnenkant de 1-0. Misschien nog mooier was het Lisa die vlak daarna met een boogbal de keeper verraste. 2-0. De 3-0 viel een minuut voor tijd door een ouderwetse “punter” van Indy.

Deze wedstrijd was een belangrijke stap naar de toekomst van het meiden voetbal bij ASV Arkel. Met inmiddels 12 spelers wordt na de winterstop de overstap gemaakt naar de 11-11 competitie. Natuurlijk zoeken we nog steeds meiden in de leeftijd van 10-12 jaar! Dus meiden die graag willen voetballen of keepen? Meld je dan nu aan en train vrijblijvend een keer mee!

Zaterdag volgt de laatste wedstrijd op een half veld uit tegen VVAC.