Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

GRC 14 - ASV ARKEL 4 - 3 (22 maart 2017) ASV ARKEL - GROOT AMMERS 2 - 4 (25 maart 2017)

Onbekend

Wederom twee verloren wedstrijden voor het JO19 team van ASV - ARKEL.

Als gevolg van allerlei redenen werd het JO19 team de laatste tijd op de been gehouden door de spelers van de JO17. Die hebben er hard voor geknokt maar afgelopen zaterdag werd definitief duidelijk dat hier niet de oplossing lag, zodat enige dagen later het bestuur van de ASV Arkel het wijze besluit moest nemen om de stekker uit de JO 19 te halen. Dat hiermee erger is voorkomen is voor mij meer dan duidelijk.

Dan de wedstrijd van ASV ARKEL tegen GRC 14.

Een inhaalwedstrijd, op woensdagavond, bij kunstlicht op een prachtig kunstgrasveld.

GRC beschikte over twee supersnelle spitsen, een zwak middenveld en een sterke verdediging. In de eerste helft van de wedstrijd ging het redelijk gelijk op en ASV ARKEL (door Tyson) wist na het eerste doelpunt van GRC 14 (0 -1) snel de gelijkmaker

(1 - 1) te scoren zodat de rust, na een sterk offensief van GRC, toch met een gelijkspel kon worden ingegaan.

Na de rust wist ASV ARKEL in eerste instantie het spel meer naar de eigen hand te zetten. Dat resulteerde ook in een voorsprong

(1 - 2). Uiteindelijk wist ASV ARKEL deze spelvorm niet vast te houden en kon GRC nog  3 doelpunten te scoren.

Voor ASV ARKEL scoorde Jesse nog een doelpunt en dat zette de eindstand op 4 - 3. Het zat ASV ARKEL in deze wedstrijd helaas niet mee want  3 - 4 had evengoed mogelijk geweest.

Maar zo is voetbal.

De thuiswedstrijd tegen het in de competitie hooggeplaatste GROOT AMMERS had een ander verloop.

Al in de 4e minuut wist Nick, die normaliter verdediger is, na een soloactie de verdediging van GROOT AMMERS te passeren en hij zette daarmee met een weergaloos schot de stand op 1 - 0. In de 34e minuut herhaalde hij het trucje maar nu van meer afstand en dat maakte dat ASV ARKEL met een mooie tussenstand (2 - 0) aan de rust kon beginnen.

Maar na de rust kwam Groot Ammers sterk, agressief en rumoerig terug. En dan breekt voor ASV ARKEL ook de drukke wedstrijdkalender op. Voor de aanvullende spelers van de JO17 het vele spelen en voor de oorspronkelijke JO 19 spelers het gebrek aan conditie en techniek.  Jason wist nog wel een strafschop te stoppen maar uiteindelijk werd het 2 - 4.

Hiermee is de JO 19 "geëindigd" op plaats 10, van de 11 deelnemers van de competitie, met 12 punten uit 11 wedstrijden.

Een seizoen om snel te vergeten. Maar het lijkt mij wel raadzaam dat alle betrokkenen, spelers, ouders, begeleiding en bestuur nog eens heel erg goed bij zichzelf te raden gaan naar wat hun bijdrage aan dit debacle was en hoe dit probleem in het belang van allen in de toekomst voorkomen kan worden.