Arkel MO13-1 moet met remise genoegen nemen

Tricht MO13-1

Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, 2e klasse 07

25 maart 2017 9:15

Joop Killian

Arkel  MO13-1 heeft voor het eerst dit seizoen punten gemorst. Op het A veld van Arkel werd het 2-2 tegen directe concurrent Tricht.

Tricht moest winnen om aan te haken in de top van de competitie en ging voortvarend van start. Binnen 2 minuten moest de keeper van vandaag, Isa de bal uit het net vissen. Door slap ingrijpen kon een speler van Tricht zo maar naar de goal wandelen en stond het 0-1.

Binnen 5 minuten was het echter weer 1-1 door een doelpunt van Ocean. Arkel ging naarstig op zoek naar de 2-1 en kreeg behoorlijk wat kansen. Tricht had het moeilijk, maar bleef overeind.

In de 2
e helft ging Myrit op doel en kwam Isa weer linksbuiten te staan. Weer was het Arkel die op zoek ging naar de bevrijdende treffer. Die kwam er 10 minuten voor tijd. Anna was de maker van de 2-1. Kansen waren er genoeg, maar Arkel wist het niet af te maken.

In de laatste minuut was er aan Arkelse kant balverlies op het middenveld, waardoor een speler recht op het doel voor de 2-2 ging. Lisa wilde met een uiterste poging een doelpunt voorkomen, maar raakte echter de aanvaller in het strafschopgebied. De bal ging op de stip. De penalty werd echter niet goed genomen en Myrit pakte de pingel vakkundig. Via de vingertoppen kwam de bal tegen de lat. In de rebound scoorde de penaltynemer alsnog en moest Arkel genoegen nemen met één punt.

Volgende week zaterdag volgt de thuiswedstrijd tegen Asperen.