Scheidsrechter bepaalt met zeer zwak optreden uitslag in topper

Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, 2e klasse 07

Datum

8 april 2017 9:00

Accommodatie

Onbekend

Wijk en Aalburg – Op Sportpark De Ebbe verloor Arkel in een uiterst sportieve wedstrijd met 3-2 van Wilhelmina’26. MO13-1 verloor voor het laatst op 17 december 2016 (toen nog in 7-7 competitie). Opmerkelijk was de rol van grensrechter Cornelissen die 60 minuten volledig genegeerd werd door de dame in het zwart.

De belangen waren groot. Wilhemina’26 moest winnen om in het spoor van Arkel te blijven. Arkel speelde de 4e wedstrijd in 7 dagen. 3 competitiewedstrijden en woensdag de schoolvoetbal dag in Schelluinen waar 8 meiden van MO13-1 keurig 2e werden.

Joëtte startte op de goal. De wedstrijd begon met een aanval van Wilhelmina’26 die keurig werd ingeschoten. Arkel herpakte zich snel en werd gevaarlijker met snelle counters. Het was Ocean die vanuit een indraaiende corner een prachtig doelpunt maakte. De stand was weer gelijk getrokken.

Na een kwartier spelen werd de eerste dwaling van de vrouwelijke scheidsrechter genoteerd. Wilhemina’26 kreeg een corner cadeau van de zeer zwak fluitende arbiter. Uit deze corner werd de 2-1 gescoord. Uitballen waren voor Wilhelmina’26 die toch echt voor alle aanwezigen voor Arkel waren. Op deze manier werd het voor Arkel een zaak om de rust in te gaan met een minimale achterstand.

Vlak na rust scoorde Wilhelmina’26 zelfs heel snel de 3-1 achter keeper Janiek die de 2e helft keepte. Arkel moest zich weer oprichten en op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. De 3-2 kwam er snel via spits Ocean.

Arkel vocht voor wat het waard was, maar de geweldige keeper van Wilhelmina pakte echt alles. Met passie, strijd en emoties werd Wilhelmina 30 minuten onder druk gezet. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de Wijk en Aalburgers. Na een prachtige aanval gaf Isa een voorzet die tegen het hoofd van een van de spelers kwam, waarna de scheidsrechter het spel stil legde op de 16. Tot ieders verbazing werd door de scheidsrechter besloten om de bal via een scheidsrechtersbal maar aan de keeper te geven. Arkel mocht echt niet winnen op Wijk en Aalburg.

Met nog 5 minuten op de klok bleef Arkel doordrukken om een gelijk spel te forceren. Een prachtig schot van Inez belandde op de lat. In de rebound kopte Isa in de handen van de keeper. De talentvolle keeper was met spectaculaire reddingen de terechte man van de wedstrijd.

Na precies 30 minuten vond de scheidsrechter het wel genoeg. Arkel kan zich gaan richten op de laatste 2 duels waar alles gegeven moet worden om de felbegeerde titel binnen te halen.

De eerste finale wordt volgende week zaterdag in Asperen gespeeld. Het team van trainer/coach Humpfrey zal zich moeten herpakken en met volle overgave de strijd in Asperen moeten aangaan.