ASV Arkel MO13-1 doet uitstekende zaken met winst op de Zwerver

De Zwerver MO13-2

Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, 2e klasse 07

18 maart 2017 9:15

Joop Killian

Arkel – Arkel MO13-1 blijft koploper in de 2e klasse. De ploeg van de afwezige trainer Humphrey Prins leek lange tijd genoegen te moeten nemen met een punt, maar door een late goal van Ocean pakte Arkel de volle buit. Met Arkel 5 inclusief trainer Ron vertoefde Humphrey in Newcastle waar het sterrenteam na een lange bootreis aankwam in de oude havenstad.

Ondanks de vele buien die vrijdagnacht vielen, was het C veld goed bespeelbaar. Precies om 09.15 uur werd er afgetrapt. Scheidsrechter Killian was de man in het zwart met witte kousen. Met Janiek op doel kwam Arkel goed uit de startblokken. De eerste kans van Arkel kwam al vrij vroeg in de wedstrijd via een schot van Anna dat voorlangs ging. Met windje tegen volgden er over en weer wat kansjes. Na 20 minuten werd de ban gebroken. Isa scoorde op aangeven van Lisa met een geplaatst schot in de linker bovenhoek.

De verdediging met Inez, Indy, Joëtte en Myrit onder leiding van Carmen bleef gemakkelijk overeind. Vooral het middenveld met Luna, Naomi en Lisa moest heel wat meters maken. De Zwerver probeerde nog voor rust wat terug te doen met wat speldenprikken, maar door uitstekend keeperswerk van Janiek ging Arkel rusten met een 1-0 voorsprong.

Na de rust werd Joëtte de keeper en kwam Janiek op het middenveld te spelen. Arkel werd sterker en het was wachten op de 2-0. Die kwam er niet. Lisa had inmiddels een gele kaart gekregen en moest een paar minuten langs de kant plaatsnemen. Halverwege de 2e helft scoorde de Zwerver vanuit het niets uit een corner. De bal belandde via de buitenkant schoen van Ocean achter Joëtte. 1-1.

Dit was een zware tegenvaller, maar Arkel liet zich niet van de wijs brengen. Met volle overgave werd er gezocht naar de bevrijdende treffer. Aanvallen via Myrit en Indy brachten niets op, maar het geloof in een goede afloop bleef aanwezig. In de 56e minuut was er eerst een schot van Ocean op de paal, maar 2 minuten voor tijd kwam vanaf de linkerkant een voorzet van Isa voor de voeten van Ocean. Met een prachtig schot viel de bal lekker binnen. 2-1!

Groots was het allerminst wat beide teams lieten zien, maar de intentie om er een leuke wedstrijd van te maken was nadrukkelijk aanwezig. Volgende week zaterdag volgt de thuiswedstrijd tegen Tricht.