Arkel JO19-1

Onder 19 zaterdag, JO19-1, 2e klasse A24

15 maart 2017 20:00

Op woensdagavond 15 maart speelde  ASV ARKEL JO19 een van de competitie inhaalwedstrijden. Assistant grensrechter Rien is nog geblesseerd zodat Arco deze honneurs waarnam.

Al in de eerste seconden, direct na de aftrap was het Dominique die met een gericht schot Miquel wist te bereiken waarop deze maar nipt naast het doel van de verbaasde MVV 58 doelman schoot. Het maakte wel dat MVV 58 er gelijk scherp in zat.

MVV 58 speelde duidelijk op de counter met 2 spitsen en 5 verdedigers. Dat moest ook wel want de zwakke spelers bemanden het middenveld en daar zat dan ook de zwakke kant bij MVV 58. Een slimme tactische zet MVV 58, dus.

In de 8e minuut was het de zeer snelle nummer 13 van MVV 58 die met een zeer snelle uitval de doelman van ASV ARKEL verraste en daarmee de stand op 1 - 0 bracht. MVV 58 bleef vervolgens aanvallen maar tot een doelpunt kwam het niet, mede dankzij het voortreffelijke optreden van doelman Tomas.

In de 39e minuut was het wederom Miquel die met een snelle counter oog in oog met de doelman van MVV 58 kwam te staan. En nu ging het beter en dat maakte de stand 1 - 1. Net voor de rust liep ASV ARKEL ook nog tegen een strafschop aan. Terecht of niet terecht, is altijd de discussie, maar de scheidsrechter bepaalt in deze. En deze beslissing liep voor ASV ARKEL helaas niet goed af. 2 - 1.

Na de rust kwam MVV 58 direct sterk terug. Tussen de 45e en 50e minuut van de wedstrijd waren de drie hoekschoppen allemaal voor MVV 58 maar Tomas, Jeremy en Siep wisten erger te voorkomen.  Even later is het toch raak voor MVV  58 en dat maakte de stand 3 - 1. Daarmee was ASV ARKEL echter niet uit het veld geslagen. Naast de altijd aanwezige grote inzet is dit team ook technisch goed  op weg. Bij tijd en wijle zo goed zelfs dat MVV 58 er dan niet aan te pas kwam. Maar in de afwerking, het scoren dus, was ASV ARKEL niet altijd erg gelukkig. Terecht en ook verdient wist ASV ARKEL nog één keer te scoren. In de 75e minuut, door Max uit een voorzet van  Bram. En dit zorgde voor de eindstand van 3 - 2.

Verloren helaas deze wedstrijd, maar niet als gevolg van slecht voetbal of ander zins. Gewoon pech dus. Nu op naar de volgende inhaalwedstrijd, tegen GRC 14 uit Giessen. Ook op een woensdagavond.