60'

Onder 19, JO19-1, Groep 5 13

13 september 2017 18:30

Frank de Jong

ARKEL –  Regen en wind teisterden het A-veld woensdagavond 13 september. Een inhaalwedstrijd voor de beker tegen Asperen, die zaterdag 9/9 nog was afgelast om …? inderdaad de regen. Onze mannen hadden er geen last van: Asperen werd afgedroogd.

Roy (werk), Alex (in De Kuip), Damian (ziek) en Miguel (teen) ontbraken. De drie T’s: Tony, Tijmen, Tyson en Dennie Klein vormen onze hulptroepen.
Asperen begint fanatiek en lijkt er wat van te willen maken. Maar twee minuten na aanvang komt een slimme pass van Youri bij linksbuiten Max. Die krult de bal stijlvol langs de keeper die kansloos het leer tussen de touwen ziet verdwijnen, 1-0.

Glijpartijen
Het natte veld levert veel glijpartijen op, maar daar hebben beide teams evenveel last van. Onze keeper Tomas bereikt met een fraai schot Tyson die de bal direct doorschuift richting goal, maar … net naast. Een kwartier na aanvang is Asperen dreigend binnen ons strafschopgebied. Diverse spelers glijden onderuit net als keeper Tomas, maar die is net op tijd om de bal alsnog te pakken. Max probeert daarna zijn fraaie actie te herhalen maar zijn schot ketst nu af op de lat.  Het is daarna Tony van ’t Hart die een verdedigingsfout corrigeert.  In de 21e minuut heeft Max meer geluk. Hij ziet de Asperse keeper te ver voorzijn doel staan en krult de bal wederom fabuleus over de doelverdediger, 2-0.
Direct daarna rost Jesse de bal ook richting de doelpalen maar zijn schot ketst af op ‘onderkant lat’. ASV is constant dreigend en onze opponent is het geloof in eigen kunnen even kwijt. Als keeper Tomas vervolgens ver uittrapt, komt de bal bij de voorin hangende Tyson die slim profiteert en de bal langs de keeper prikt, 3-0. Na een half uur spelen profiteren de zwart-witten van een verdedigingsfout aan onze kant. Goalie Tomas duikt nog in de baan van het schot maar de 3-1 is niet te voorkomen. Twee minuten later laat Max zich niet afleiden door de harde wind en regen en zorgt met de 4-1 voor zijn eerste echte hattrick dit seizoen. Jesse’s vrije trap eindigt vervolgens nu op de bóvenkant van de lat. En toch geeft Asperen het nog niet op; de mannen blijven fel voetballen maar het is allemaal te slordig.

Genadeloos
Na rust is het aanvoerder Siep die het ook met een krulbal probeert, maar zijn doelpoging gaat nét over. Tomas heeft daarna meer geluk als Sven hem fraai aanspeelt, waardoor Tomas de 5-1 kan scoren. Asperen valt vooral op met slordige doelpogingen. Na een kwartier in de tweede helft schuift Jesse vanaf 20 meter de bal strak richting de linker doelpaal. De keeper strekt zich nog helemaal maar ASV-goal nummer 6 is een feit. Vijf minuten later ‘legt’ Siep een vrije trap precies op het koppie van Jesse die met een boogbal voor de 7-1 tekent. Als Jesse in het strafschopgebied onderuit wordt gehaald, schiet Max de door scheids Frank de Jong toegekende penalty genadelooos langs de keeper, 8-1.
Om niet in het donker te eindigen, had de scheids al besloten twee keer 40 minuten te spelen zodat hij om 20.00 voor het eindsignaal fluit. Met de 8-1 eindstand doen onze jongens goede zaken voor de beker. Maar daarnaast geeft de wedstrijd vertrouwen voor de komende competitie. Het was gewoon een goede pot van Arkelse kant ondanks de soms barre weersomstandigheden.

Verslag: Fred Verbeek