Arkel JO19-1

Assist: Roy Bouman

Onder 19, JO19-1, Groep 5 13

16 september 2017 13:00

Vandaag de derde en laatste bekerwedstrijd tegen ONI uit 's Gravenmoer (bij Oosterhout). Het had in Arkel de hele ochtend geregend, maar gelukkig werd het niet weer afgelast, zoals vorig weekend. Toen we de brug bij Raamsdonksveer over reden werd het zelfs droog.

Vaak wordt de bekercompetitie gebruikt als voorbereiding op het seizoen, maar na 2 gewonnen wedstrijden wil je toch proberen om een ronde verder te komen. Dat moest dan gebeuren tegen de tegenstander die zijn vorige wedstrijd ook had gewonnen. Miguel gaat het maandag voor het eerst dit seizoen proberen op de training, maar voorlopig speelt hij nog niet. Damian heeft nog steeds last van zijn luchtwegen en had zijn spullen mee voor het geval dat. Jeremy is op de weg terug maar nog niet fit genoeg voor een hele wedstrijd. Daarom was Tony weer mee, zodat we toch met een fit elftal konden starten. Roy en Alexander, die tegen Asperen ontbraken, zijn er ook weer bij.

Tot onze verrassing waren we op het tweede veld ingedeeld, een veld van minimale afmetingen, dat meer geschikt was voor pupillenwedstrijden, waarbij de corners dan gewoon vanaf de hoekvlag genomen konden worden. We begonnen met op doel Tomas, achter Stefan, Sven, Youri, Roy, midden Tony, Siep, Alexander, voor Max, Jesse, Tomás. Meteen vanaf het begin werd het duidelijk dat het een pittige wedstrijd zou worden. Door het kleine veld lag er voorin weinig ruimte voor onze aanvallers en was het lastig om achterin rustig uit te verdedigen. Bovendien zat ONI er fel op en liet de scheidsrechter veel toe, waardoor onze jonkies toch geïntimideerd leken. De spelers begonnen te klagen en hier en daar slopen er wat fouten in het spel, een slecht teken.

We kregen zeker kansen, maar waren helaas niet scherp en anders bracht de uitstekende keeper van ONI redding. ONI probeerde wel aan te vallen, maar echte kansen leverde dat nog niet op. Toch was het ONI dat als eerste het net wist te vinden. Er werd niet lekker uitverdedigd en van net buiten de zestien meter mocht een speler van ONI vrij uithalen. De rest van de eerste helft was vooral een slag op het middenveld, waarbij het er pittig aan toe ging. De vele vrije trappen die dat opleverde en door Jesse werden genomen gingen er helaas niet in.

In de rust zaten de spelers duidelijk met de handen in het haar. Toch heel andere koek dan de wedstrijden hiervoor en wat we vorig seizoen gewend waren in de O17. Trainer Cees wees de spelers erop dat ze teveel de duels in gingen en deze te vaak verloren. We moesten uit de duels zien te blijven en het tempo moest omhoog. We moesten vertrouwen hebben in ons eigen kunnen en het voetballend oplossen.

In de tweede helft bleek dat de spelers goed geluisterd te hadden naar hun coach. Onze jongens speelden duidelijk met meer vertrouwen en durf. Ondertussen was Sven met rugproblemen vervangen door Damian waardoor Roy centraal was komen te spelen. Ook Jeremy was ingevallen voor Alexander. Na enige tijd mocht Roy opstomen door het midden en de vrij staande Jesse bedienen, die onberispelijk laag in de hoek kon afronden. Lange tijd bleef het 1-1, een stand die gezien ons doelsaldo in ons voordeel was. Nu was het belangrijk om de rust te bewaren en niets meer weg te geven.

Tien minuten voor tijd kreeg Max op links de bal van Siep in de diepte aangespeeld en knalde deze zonder aarzelen met links onhoudbaar hoog in het doel. De vreugde was groot. Even later kreeg Jeremy op rechts de bal van Siep aangespeeld, kapte naar zijn linkerbeen en krulde de bal van grote afstand over de iets voor zijn doel staande keeper, die de bal nog wel wist te beroeren, maar een doelpunt niet kon voorkomen. De wedstrijd leek gespeeld, maar maar ONI zette nog even aan. Ze kregen nog wat goede kansen waarbij Tomas meerdere keren reddend moest optreden en wij niet ongelukkig waren. Toen Youri 2 minuten voor tijd met geel naar de kant mocht voor shirtje trekken, werd de druk te groot en konden we de 3-2 niet voorkomen. Met nog 1 minuut op de klok kwam dit doelpunt voor ONI echter te laat en wisten we de overwinning uit het vuur te slepen.

Hiermee is Arkel JO19-1 door naar de volgende ronde van de beker en sluiten we de voorbereiding op de competitie af met enkel gewonnen wedstrijden. Goed om te zien dat we vandaag tegen een fysiek sterkere tegenstander voetballend toch overeind bleven en in staat zijn om terug te komen uit een verloren positie. Na deze zwaar bevochten overwinning zijn we weer een beetje gegroeid, zowel voetballend als mentaal. Op naar de volgende uitdaging.