Onder 19, JO19-1, 2e klasse 3

14 oktober 2017 12:15

Andre Batenburg

ARKEL –  Vandaag wordt er meer duidelijk. Handhaven we ons bovenin de competitie of wordt het stuivertje wisselen met GJS?

Eltjo ondersteunt ons vandaag. Roy, Robin en Miguel starten op de bank. Tomas Viset is nog niet hersteld. Beide teams realiseren zich kennelijk dat het vandaag erop of eronder is. De mannen tasten elkaar af en geen van de teams weet het verschil te maken. Jesse probeert het met een schot richting keeper, maar dat dwaalt af.  Max weet de bal nog richting keeper te schieten; zonder succes.

Resultaat
Na een kwartier dan eindelijk resultaat. Max’ corner belandt bij de op de rand van het strafschopgebied hangende Jesse. Die haalt verwoestend uit met de 1-0 als resultaat. Zeven minuten later krijgen de rood-witten de gelegenheid. Een speler staat vrij voor onze keeper Jeremy; snel ingrijpen van  Damian en Sven voorkomt  erger. Direct daarna zeilt een bal richting de kruising, maar Jeremy krijgt het leer net te pakken. Het duurt tot de 27e minuut als Tomas een fraaie voorzet weet af te leveren bij Eltjo die zonder twijfelen de 2-0 in de touwen jaagt. ASV is dreigender dan de Gorkummers maar de verschillende doelpogingen leiden niet tot resultaat. Eltjo ziet een volgende doelpoging over gaan en zijn tweede kort daarna tikt de sterk acterende GJS-keeper tot corner. De vlagerige wind maakt voetballen soms lastig en GJS weet niet altijd raad met de kansen die het krijgt.

Laksigheid
De tweede helft vallen Roy en Robin in voor Tomas en Damian. Een schot van Alex  haalt het niet en ook Max heeft geen succes. Youri verdedigt daarna te laconiek maar gelukkig profiteert onze opponent niet. Als rechtsback Roy in de 27e minuut bij een GJS-aanval onderuit glijdt, is er niemand die het overneemt. GJS scoort daarna simpel de 2-1. Drie minuten later zorgt Jesse voor weer wat ‘lucht’ door een foute GJS-terugspeelbal te onderscheppen. Met een harde schuiver is de 3-1 een feit. Miguel valt daarna in voor linksbuiten Max en kan weer wedstrijdritme opdoen. GJS geeft de moed nog niet op en door laksigheid binnen onze verdediging brengt onze tegenstander het verschil weer terug tot één doelpunt, 3-2. De mannen ruiken kansen en doen er een schepje bovenop. Dat resulteert halverwege de tweede helft in weer een kans maar het geluk is met ons: het schot op doel zeilt net voorlangs. Als Roy daarna een vrije trap neemt, maakt hij slim gebruik van de wind. De bal belandt bij Jesse die nét over kopt. Wij krijgen zeker kansen, maar het vizier staat niet op scherp.

In de 37e minuut laat de mee naar voren gekomen Youri zich zien. Wachtend op de doellijn slaagt hij erin de 4-2 te scoren maar de grensrechter appelleert onverbiddelijk voor buitenspel. Na enige discussie keurt de scheidsrechter de goal toch af. Als bij een GJS-aanval vervolgens onze grens Arco de vlag ook omhoog steekt voor buitenspel hebben de GJS-ers meer moeite de scheidsrechterlijke beslissing te accepteren. Toch blijft het een faire partij.
Korte voor tijd dan toch nog de 4-2 als Robin een pass met een halve volley direct doortikt en de keeper volledig verrast.

Ook vandaag blonk ons voetbal niet uit in schoonheid, maar gretigheid kon ons niet ontzegd worden. Met deze eindstand pakken we nu wèl op punten en niet alleen op doelsaldo de eerste plek in de competitie. Vier gewonnen wedstrijden en dus 12 punten. Door hun verlies zakt GJS nu naar plek 3 en is het Kozakken Boys dat met 10 punten onder ons staat. Zelfs met de bekerwedstrijden meegerekend, is er nog geen pot verloren gegaan. Dat noemen ze nog eens een goede seizoenstart.

Verslag: Fred Verbeek