73'
83'

Onder 19, JO19-1, 2e klasse 3

7 oktober 2017 12:30

RIDDERKERK – Kwam het door het slechte weer of pasten we ons aan aan het niveau van de tegenstander? Slordigheden overheersten vandaag in een pot op het Ridderkerkse kunstgras. Toch slaagden onze mannen er in na een 2-0 achterstand met een 3-5 overwinning de drie punten mee naar Arkel te nemen.

Keeper Tomas en Miguel bezetten nog steeds de bank, maar Alex is er vandaag weer bij. Jeremy staat weer tussen de palen. De eerste actie is nog voor Jesse die zijn vrije trap te zacht schiet; de bal is geen probleem voor de keeper.

Volledig verrast
Al in de derde minuut worden we volledig verrast. Een Rijsoordse voorzet kan zonder probleem door een vrijstaande aanvaller over ‘Jack’ heen worden gekopt (1-0). Vijf minuten later komt een ver schot van onze doelman in één keer bij linksbuiten Max; zijn doelpoging zeilt echter hoog over. ASV lijkt van slag door het snelle doelpunt van onze opponent; slordigheden volgen elkaar op. Na een ASV-combinatie voorin probeert Siep het met een hard schot, maar weer geen succes. Dan is het Damian die met een te korte terugspeelbal Jeremy verrast. Rijsoord profiteert en tegendoelpunt twee is een feit (2-0) Dat gaat ons toch niet gebeuren jongens: verliezen tegen nummer laatst. Gelukkig is het direct daarna Max die, na een weer verre uitbal van onze keeper, slim spits Jesse weet te bedienen, die nu genadeloos uithaalt, 2-1. De wedstrijd gaat daarna alle kanten op; veel fraais valt er echter niet te bespeuren. Totdat Siep een vrije trap neemt na een overtreding op Jesse. Youri is mee naar voren gekomen en kopt de bal subtiel tussen de touwen, 2-2, waarmee we ook de rust ingaan.

Slordig, ja slordig
De tweede helft start Alex, die voor Damian is ingevallen, met een hard schot op doel; de bal vliegt echter over. Tomas probeert het nog met een lob die op het ‘dak’ van de goal belandt. Een door Jeremy in de voeten van een tegenstander gespeelde doeltrap komt gelukkig niet verder dan bovenop de lat. Na een kwartier spelen komt een vrije trap voor Arkel in de kluts uiteindelijk bij Tomas die de bal snel onder controle krijgt en hard inschiet, 2-3.
Een latere doelpoging van Jesse drukt de Rijsoord-keeper tot corner. Deze komt bij Roy terecht maar die ziet zijn doelpoging net voor de doellijn stranden door een alerte Rijsoord verdediger. ASV speelt , hoewel beter dan in de eerste helft nog steeds slordig waardoor de Ridderkerkers onnodig vaak in onze ‘16’ komen. Dat heeft na een half uur spelen dan ook gevolgen; slordig verdedigen aan onze kant leidt tot de 3-3. Tien minuten later herhalen Max en Jesse de doelpuntsituatie uit de eerste helft; de bal komt bij Max die moeiteloos Jesse vindt. Hij scoort met een hard laag schot de 3-4. En nu vasthouden mannen. Toch worden de laatste vijf minuten weer spannend door Arkels geklungel. Met geluk valt daar geen doelpunt uit. Jesse raakt nog een keer de paal en twee minuten voor tijd kan het Arkelse publiek opgelucht ademhalen. Een pass van Roy belandt bij de in het strafschopgebied hangende Alex die de bal ‘doorveegt’ waarmee de 3-5 een feit is.

Poeh, poeh; het moest vandaag uit de tenen komen jongens. Veel spelers haalden niet het niveau van vorige week. Maar al met al was het toch goed genoeg voor de overwinning. Dankzij de vijf doelpunten staan we nu als koploper boven GJS; beide met drie gewonnen wedstrijden. Nummer drie Kozakken Boys heeft zeven punten. Komende zaterdag wacht ons: GJS.

Verslag: Fred Verbeek