72'
Roy Bouman (schot)

Onder 19, JO19-1, 2e klasse 3

28 oktober 2017 12:30

HEERJANSDAM  –  “De winst is dat we dit soort wedstrijden nu wél winnen. Vorig jaar hadden we daar moeite mee,” aldus coach Cees Poppelaars die vandaag zijn ploeg zag worstelen tegen nummer zes Heerjansdam. Arkel ontsnapte nipt aan een gelijkspel maar nam met de 2-4 winst toch de drie punten mee naar huis en blijft de ongeslagen koploper.

Alex ontbreekt door studie maar broer Merlijn is zijn vervanger. Keeper Tomas is herstellende maar Jeremy is ook vandaag nog zijn stand-in. Vooral Heerjansdam begint onrustig aan de wedstrijd. Veel geschreeuw vanaf de kant en de spelers proberen ook elkaar al roepend op te jutten. Het team bestaat uit vooral tweedejaars A-spelers en oogt fysiek sterk. Al in de zesde minuut ziet rechtsbuiten Miguel kans om de ver uitkomende keeper met een boogbal te verrassen. De voorin hangende Max hoeft de bal maar door te tikken en goal nummer 1 is al een feit, 0-1.

Behendig
De Heerjansdammers vallen even stil maar herstellen zich vlot. Jeremy plukt een voorzet van hun kant uit de lucht en een volgend schot tikt hij behendig over, waarmee hij zich weer een waardig vervanger van Tomas toont. Jesse probeert het met een rush naar voren maar schiet te vroeg richting keeper, die geen moeite heeft met het krachteloos geworden schot. Als onze tegenstander dreigend opkomt over rechts en veel van onze jongens verrast,  is het gelukkig Roy die met een sliding verder gevaar voorkomt. In de 28e minuut herhaalt Miguel zijn actie van het begin. Hij ziet de keeper weer ver uitkomen en met een geplaatste lob scoort hij nu zelf de 0-2. Dan breekt een fase aan, waarin ASV ontsnapt aan diverse tegengoals. Onze opponent schiet bij een grote kans hard voorlangs de goal en even later leidt slordig verdedigen tot een Heerjansdams schot,dat afketst tegen de linker doelpaal. In de 38e minuut is Siep scherp en bereikt zijn pass linksbuiten Max die half hangend in de lucht met een volley de bal tussen de palen prikt, 0-3. Kort voor rust profiteren de groen-zwarten van slordig verdedigen aan onze kant, waardoor we met 1-3 de rust ingaan.

Scherper
Het lijkt erop dat onze tegenstander scherper uit de kleedkamer komt, gezien de felheid van de acties. Het leidt de eerste 10 minuten echter tot niets. Beide teams laten slordig inspiratieloos voetbal zien wellicht veroorzaakt door de koude wind op achterafveld 4. In de 12e minuut is het weer de achterhoede die halfzacht ingrijpt nadat ook ons middenveld staat te slapen. De Heerjansdammers straffen dit af en na de 0-3 is het nu 2-3. Dit schudt onze jongens enigszins wakker. ASV valt vaker aan. Toch kunnen Jesse (schot recht op de keeper) en Roy (vrij voor keeper maar schot over de lat) niet het verschil maken.
Onze tegenstander ziet nog steeds mogelijkheden. ASV heeft geluk dat de andere mannen geen echte afmaker in de gelederen hebben. Jeremy groeit steeds meer in zijn rol en tikt in de 70e minuut een vrije trap uit de kruising. Beide kanten steken nu veel energie in het spelletje, maar met 0-resultaat. Dit verandert in de 72e minuut als Jesse en Roy fraai combinerend naar voren stomen. Roy kapt op de rand van de ‘16’ zijn tegenstander uit en zijn geplaatste schot rolt langs de keeper net aan de goede kant van de doelpaal in de touwen, 2-4.

Hè, hè; dat was af en toe billen knippen mannen. Nog steeds slagen we er in fraai voetbal af te wisselen met ongelukkige acties. Vandaag hadden we het geluk dat opponent Heerjansdam niet de kwaliteit had daar iets mee te doen. Afwachten hoe onze tegenstander van komende zaterdag, nummer 2 Kozakken Boys daar mee omgaat.

Verslag: Fred Verbeek