84'
Youri de Jong (intikker)

Onder 19, JO19-1, 2e klasse 3

11 november 2017 12:00

KINDERDIJK  –  Drie punten mee naar Arkel en nog steeds koploper. Meer is er over vandaag eigenlijk niet te melden. Beide teams, zowel nummer één-na-laatst De Zwerver als onze mannen van de JO 19-1 legden een draak van een wedstrijd op de mat.

Stand-inn keeper Jeremy is nu ook geblesseerd en Tomas nog niet helemaal hersteld, zodat Max, die met een pijnlijke voet kampt, de honneurs waarneemt.
In de tweede minuut probeert rechtsbuiten Miguel het met een hard schot over de grond, maar de bal belandt recht in de handen van de keeper. Siep waagt het met een krullend afstandsschot, dat echter over de lat vliegt. In de vierde minuut laat de linksback spelende Alex zich verrassen, nadat het middenveld niet ingrijpt. Een Kinderdijkse aanvaller profiteert en schiet het leer ook bij keeper Max tussen de benen door, 1-0. Stefan probeert het direct daarna met een schot vanaf 25 meter, maar ook hij ziet de bal over zeilen. Keeper Max probeert met een “kom is op” de ASV-ers op te jutten.

Onderling gemopper
Dan bereikt een pass de voorin hangende Jesse die echter fors wordt gehinderd door zijn tegenstander. De bal belandt bij de in de buurt wachtende Miguel die vervolgens simpel de 1-1 kan scoren. Drie minuut later schiet Miguel hard voorlangs en daarna probeert Roy een mooie ASV-aanval af te ronden, maar het is weer de sterk keepende goalie die in de weg ligt. Ook verdediger Youri laat een “kom is op” horen in een poging zijn mede-spelers te motiveren. Het is van beide kanten eigenlijk verder een slordige pot. Aan de inzet van Arkelse kant ligt het niet. Damian buffelt achterin en ook Stefan en Tomas maken hun meters. Er wordt wel gewerkt, maar het is allemaal slordig, onzeker en onzuiver wat leidt tot onderling gemopper. De Kinderdijkse coach constateert bij zijn elftal hetzelfde probleem en probeert vanaf de kant met gebrul en in Kinderdijk niet-passend-gevloek de boel op te jutten. Als de vandaag meegereisde Daan Ruwaard daarna bij ons invalt, keert binnen onze gelederen de rust enigszins terug.

Opstootje
De tweede helft oogt niet veel beter. In de tiende minuut is het de Kinderdijkse nummer 9, een kop kleiner dan Alex, die bij een corner deze laatste verrast met de 1-2 als gevolg. Gelukkig is het vijf minuten later Miguel die een doelpoging ziet afketsen op een Kinderdijks been, waardoor de keeper kansloos is en de 2-2 in de touwen hangt. Toch is het allemaal niet oogstrelend vandaag en ook Jesse en Siep delen mee in de malaise. Een corner van Miguel belandt halverwege de tweede helft bij Siep die al vallend zijn doelpoging net naast ziet rollen. Een verre uittrap van keeper Max komt bij spits Jesse die door een misstap van een verdediger alleen voor de keeper komt, maar Jesse krijgt de bal niet lekker voor de voeten. De Zwerver ziet inmiddels kansen op een gelijkspel en aangemoedigd door hun brullende coach wordt hun spel niet sportiever. Dat de scheids veel toelaat en de kaarten waarschijnlijk in de kleedkamer heeft gelaten, helpt daar aan mee. En dan gelukkig de 84e minuut: Siep neemt vanaf rechts voorin een vrije trap en legt de bal fraai voor de goal. De mee naar voren gekomen Youri is de gelukkigste en slaagt er in tussen veel spelers de 2-3 te scoren. Poeh, poeh. Ondanks de vele blessurebehandelingen fluit de scheids kort na de 90e minuut af. Onze tegenstanders kunnen hun teleurstelling niet verbergen en laten zich makkelijk provoceren. Het ontstane opstootje wordt in de kiem gesmoord.

Tsja mannen, eigenlijk staan hierboven te veel woorden geschreven over deze wedstrijd. Het lukte vandaag gewoon niet hoewel er écht wel werd gestreden om de bal. Het is aan de trainers om de echte wedstrijdanalyse te maken, maar dat het beter moet is duidelijk. We kwamen vandaag goed weg, maar tegen een hoger geplaatst elftal gaan we met dit voetbal onze koppositie in de waagschaal stellen.

Verslag: Fred Verbeek